Een vuilniswagen arriveert op de Olusosun vuilnistbelt in Lagos, Nigeria.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vuilniswagen arriveert op de Olusosun vuilnistbelt in Lagos, Nigeria. © Kadir van Lohuizen

De wereld heeft een gigantisch afvalprobleem: deze straffe foto's drukken je met de neus op de feiten

TrouwFotojournalist Kadir van Lohuizen onderzocht en fotografeerde in zes wereldsteden hoe wordt omgegaan met afval. Dat resulteerde in een fotoserie en multimediale productie van eindeloze bergen plastic, karton, blik, metaal en andere troep.

16 reacties

  • Edmond Dillien

    5 jaar geleden
    De wereld heeft geen afvalprobleem, sommige delen van de wereld hebben een immens afvalprobleem en dat ligt niet persé aan de afval maar veelal aan de onwetendheid en de mentaliteit van de mensen, dit samen met een overheid die er zich de ballen van aantrekt en dan krijg je dit, ik zie geen bergen plastiek voorbij drijven op de Schelde als het lage tij word, maar in die probleemlanden zie je zelfs geen water meer da's niks dan afval dat je daar ziet drijven.
  • Deleted Deleted

    6 jaar geleden
    nope, dit komt nooit meer goed...
  • Bob VERSCHUEREN

    6 jaar geleden
    Ga maar naar gelijk welke markt in een derdewereldland. Herbruikbare boodschappentassen kennen ze daar blijkbaar niet. Wel miljoenen plastieken zakjes/drankflessen, welke allemaal zonder schroom 'de natuur' in gaan. Het grote probleem zit daar, en niet bij ons. (als je ooit de kans hebt, bezoek dan maar eens het 'plastieken meer' in Rahjastan-India......dan weet je ineens waar de problemen zitten).
  • Jakke Troost

    6 jaar geleden
    Het enige dat nog van rubber zou gemaakt mogen worden zijn autobanden en condooms.
  • Jos Plessers

    6 jaar geleden
    Al gezien wat Amerika in zee dumpt aan plastic en ander afval?En wij ervan langs krijgen dat we een zakje vragen om onze waren in te steken