© Victoriano Moreno

Koppel fietsdieven loopt staalhard tegen de lamp aan station Berchem

Een koppel twintigers is er donderdagmiddag in geslaagd om een fietsslot door te knippen voor de ogen van twee politie-inspecteurs. Ze werden opgepakt en bleken marihuana, een kniptang, een koevoet en een aardappelmesje bij te hebben.

dvd

Het wijkteam regio Centrum merkte donderdagmiddag een koppel op dat wel heel veel interesse vertoonde in de fietsen in de fietsenstalling van het station van Berchem, officieel het Burgemeester E. Ryckaertsplein. Meer nog, de man (20) en de vrouw (21) knipten een fietsslot door op het moment dat de inspecteurs passeerden.

“Wanneer de inspecteurs het koppel wilden aanspreken, sprong de man op de fiets en vluchtte hij richting de bushaltes”, zegt de Antwerpse politie. “De vrouwelijke verdachte kon staande gehouden worden terwijl onze collega’s te voet achter de mannelijke verdachte aangingen. Een collega-politieman die in het kader van een opleiding met een motorvoertuig passeerde, merkte de achtervolging op en kon de mannelijke verdachte staande houden in de Klokstraat.”

Na controle bleken de verdachten in het bezit van marihuana, een kniptang, een kleine koevoet en een aardappelmesje. “Er werden ook enkele spullen gevonden die mogelijk in verband gebracht kunnen worden met een eerdere diefstal”, aldus de politie. “Beide verdachten werden gearresteerd voor verder onderzoek.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER