Regering wil nog niet beslissen over vierde speler op telecommarkt

© BELGA

De federale regering neemt voorlopig nog geen beslissing over het idee van minister voor Telecom Alexander De Croo (Open VLD) om een vierde speler toe te laten op de gsm-markt. Dat vernam ‘De Morgen’ in regeringskringen. Telecomwaakhond BIPT moet eerst meer duiding geven.

syd

Volgens De Croo zou de komst van een nieuwe, extra operator de concurrentie op de markt bevorderen waardoor de prijzen voor de consument zouden dalen. Op dat voorstel kwamen felle afwijzende reacties van de huidige operatoren Telenet en Proximus. De dag na zijn voorstel kondigdeTelenet zelfs prompt een prijsverhoging aan. Proximus dreigde met banenverlies. De aandelen van Telenet, Proximus en Orange zakten bovendien fors op de beurs.

De Croo wou de veiling voor de frequenties voor 4G en het snelle mobiele netwerk 5G aangrijpen om een mogelijke nieuwe speler de kans te geven om mee te bieden. Een deel van de markt zou dan sowieso voor die vierde speler voorbehouden worden.

Het kernkabinet besprak vrijdag het voorstel, maar nam nog geen definitieve beslissing. De regering wacht op meer informatie van de telecomwaakhond BIPT. Die heeft een aantal vragen meegekregen en moet de huidige pijnpunten op de markt in kaart brengen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen