Een Rafale-gevechtsvliegtuig van de Franse groep Dassault.
Volledig scherm
Een Rafale-gevechtsvliegtuig van de Franse groep Dassault. © EPA

Regering bekijkt ook Frans voorstel voor vervanging F-16's, NAVO-top is geen deadline

De NAVO-top van juli is voor de regering geen deadline om te beslissen over de vervanging van de F-16's. Dat heeft premier Charles Michel vandaag verklaard na afloop van de ministerraad. Alvorens de regering de knoop doorhakt, zullen de verschillende pistes aan een grondige analyse worden onderworpen, ook het Franse voorstel dat buiten de voorziene procedure binnenliep.

21 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Zoals Trump nu bezig is, zouden ze toch echt wel gek moeten zijn om nu nog de F35 te kopen! Sowieso zou het "Europe first" moeten zijn, Trump of geen Trump!
  • Ronald Van Roy

    6 jaar geleden
    Ongelooflijk dat de Eurofighter niet op plaats 1 staat !
  • jan van dessel

    6 jaar geleden
    Om alle discussie te vermijden, koopt men best de Eurofighter die reeds in veel Europese landen gebruikt wordt en geven we Trump een koekje van eigen deeg en zetten SP.a voor schut met hun valse mails. Koop zeker geen Rafales want dat is steeds de keuze van de PS geweest en het is bovendien het slechtste vliegtuig van alle drie.
  • jos duriau

    6 jaar geleden
    Indien Michel het roer omgooit betreffende de aankoop van de vliegtuigen lijkt het mij dat er bij landsverdediging toch iets is scheefgelopen en dat sp.a er niet ver naast zat met hun aanklacht tegenover de Minister van landsverdediging.
  • rudy liessens

    6 jaar geleden
    Mijn voorstel zou 17 eurofigters en 17 rafals EUROPA FIRST