De brandweer van Middelkerke werd om 18.40 uur opgeroepen voor een incident met gevaarlijke stoffen. Uiteindelijk kwamen ook tankwagens van zowat alle omliggende korpsen ter plaatse.
Volledig scherm
De brandweer van Middelkerke werd om 18.40 uur opgeroepen voor een incident met gevaarlijke stoffen. Uiteindelijk kwamen ook tankwagens van zowat alle omliggende korpsen ter plaatse. © Jelle Houwen

Truck lekt zoutzuur in Middelkerke

In Middelkerke zijn de afrit van de E40 en de Diksmuidestraat afgesloten door een lek in een tankwagen. Het gaat om een gevaarlijke stof: zoutzuur. De brandweer kwam massaal ter plaatse. Intussen is het probleem met de lekkende truck onder controle.

5 reacties

  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Als men niet zeker is wat hij vervoerd waar is zijn pictogram dan dat moet toch vermelden wat hij transporteert of is dit bewust aangepast zodat hij door de tunnel kan rijden ? dit brengt mensen bewust in gevaar !
  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    Zoutzuur HCL un 1789 deze gevaren pictogram met informatie moet op de vrachtwagen hangen.Er zij ergere dingen goed met water nevelen.Normaal zijn deze tankwagen met eboniet bewerkt maar als er een scheur of barst in komt word het metaal weggevreten.
  • Rudy deglain

    6 jaar geleden
    Een gevaarlijke stof, vermoedelijk zoutzuur???? Het is ondertussen 2018 en ze weten niet direct welke stof er lekt. Belgie is echt een derde wereld land blijkbaar. Hier is totaal geen positieve evolutie meer.
  • Ferdinand Engelbeen

    6 jaar geleden
    Waarschijnlijk is de tankwagen van een verkeerd materiaal gemaakt. Niet de eerste keer dat bv. een tank uit aluminium wordt gevuld met een chemische stof waar aluminium absoluut niet tegen kan. Ofwel is het een stalen tank en is de binnenbekleding ergens gescheurd waardoor het ijzer/staal letterlijk oplost. Zoutzuur is een zeer sterk zuur en vreet door vele materialen heen. Het enige wat helpt is water vernevelen en wat op de straat loopt eventueel neutraliseren met soda of bicarbonaat.
  • Van Eersel Guy

    6 jaar geleden
    Vermoedelijk??? Weten ze dat niet onmiddellijk met zekerheid???