ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Tegen 2035 is er 37,5 procent meer ouderenzorg nodig

Tegen 2035 krijgt Vlaanderen af te rekenen met 60.000 nieuwe zorgvragen in de thuiszorg en de rusthuizen. Dat betekent een stijging van 37,5 procent. Dat zegt sp.a-parlementslid Jan Bertels. Volgens hem zal het huidige groeipad in de ouderenzorg niet volstaan en zijn er extra investeringen nodig.

5 reacties

  • Bernd Vaes

    6 jaar geleden
    Dan zal men dringend iets aan het bestand van verzorgers moeten doen: betere betaling, betere opleiding. is het aanvaardbaar, dat iemand die jarenlang een ander beroep heeft gedaan, plots ouderlingenverzorger kan worden, zonder enige opleiding?
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Begin maar zo stilaan eraan te denken de mensen in de zorgsector beter te betalen want je gaat niet eens personeel vinden die dit werk willen doen of zoals vandaag nog willen doen.Van de 10 starters zijn er al direct 7 die het binnen de 6 maand de bui eraan geven ,feestdagen, weekend werk ,zwaar sleuren met oudjes ,nu ja je moet het maar willen doen voor een aalmoes.
  • Veerle Leeuwerck

    6 jaar geleden
    Der zal dan een heel groot probleem zijn. Voor onze afdeling hebben twee nieuwe personeelsleden nodig en de directie vindt er gewoon geen!
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Een zestiger valt toch niet meer onder de bejaarden. Dan moet hij tot 67 werken. Dus moeten we enkel rekening houden met het aantal 67+. En aangezien die allemaal in de 80 gaan worden kunnen die nog wel een jaar of 10 zichzelf beredderen. Of toch niet?
  • Randa Meeus

    6 jaar geleden
    Dan moet er nog meer gebeuren naar leefbaarheid van het personeel. Het is een zware job die ondergewaardeerd word. Je moet constant paraat staan waardoor je geen privé leven hebt. Evenwicht gezin/ werk is no ver zoek.