Merkel en Seehofer
Volledig scherm
Merkel en Seehofer © RV

Duitse regering in crisis: twee mogelijke scenario's

Amper enkele maanden is de Duitse regering aan de slag en ze verkeert al in een ongeziene crisis. De Beierse zusterpartij (CSU) van Angela Merkels CDU wil asielzoekers aan de grens tegenhouden. De bondskanselier is daartegen en wil een Europese oplossing. Kan deze patstelling het einde betekenen van de zogenaamde 'GroKo', de grote coalitie bestaande uit de Union (CDU en CSU) en de sociaaldemocratische SPD? 

3 reacties

  • Merlijn Picavet

    6 jaar geleden
    Wat ook de uitslag zal zijn Merkel verliest telkens.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Merkel heeft een historische fout gemaakt en onze Peeters is er ogen open ook ingetrapt. Zij het dat hij waarschijnlijk in de eerste plaats een politiek spelletje heeft gespeeld door De Wever proberen tegen te werken. Wat een wollen sokken sukkelaar, hij zal nog veel beuling moeten eten.
  • Bernd Vaes

    6 jaar geleden
    Er zal geen breuk komen. De tegenstelling tussen CSU en CDU is al zeer oud en wordt telkens weer bijgelegd, door compromissen of door het te laten doodbloeden van het probleem. Seehofer is ervoor bekend, steeds hard te roepen en uiteindelijk zich neer te leggen. Er komt aldus helemaal geen regeringscrisis en Beieren zal alweer bijdraaien. Het is wel een feit, dat de CSU stilaan maar zeker onder gaat, dat proces is al enige jaren aan de gang.