© ISOPIX

Na 27 jaar valt het doek over The Jerry Springer Show

Het Amerikaans tv-netwerk The CW heeft besloten geen nieuwe afleveringen van The Jerry Springer Show meer op te nemen. In de VS loopt het ‘human interest’-programma, aangevuurd door Jerry Springer, al 27 jaar. Niet langer met de 8 miljoen kijkers uit de hoogtijdagen, maar nog altijd met zo’n 1,7 miljoen Amerikanen op zoek naar ranzigheid. Onvoldoende voor The CW, dat besloten heeft alleen nog maar herhalingen van de ongeveer 4.000 shows uit te zenden. Springer is zonder meer een icoon, ook al bereikte hij die status met televisie die hij in een eerlijke bui zelf “redelijk dom” noemde.

jdr

The Jerry Springer Show mikte in de tweede helft van de jaren negentig dan ook láág. Gasten werden tegen elkaar uit­gespeeld in discussies over hun meest ­intieme problemen. Geen thema zo delicaat, of Springer zette er zijn tandpastagrijns in: overspel, incest, homo­fobie, satanisme of nog erger. Hij nodigde neo­nazi’s uit en liet de KKK door zijn studio defi­leren. Hij inviteerde een kerel die een relatie had met een hond en een man die met zijn paard was getrouwd.

Wat Springer nu gaat doen, is onduidelijk. Financiële zorgen hoeft hij zich niet te maken. Op zijn hoogtepunt verdiende hij een miljoen euro per aflevering en vorig jaar werd zijn nettofortuin nog geraamd op 45 miljoen euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER