Andy zat nietsvermoedend krant te lezen terwijl auto in water bolde: “Ik had de handrem niet opgezet”

Een Ieperling zal voortaan wel twee keer nadenken voor hij zijn auto parkeert zonder de handrem aan te trekken. Zijn wagen belandde vrijdag in het vestingwater, een dag nadat hij hem op de oprit van zijn ouders in de Kiplinglaan had geparkeerd.

Thijs Pattyn

Poperingenaar Andy Vandenbussche (41) zat vrijdagvoormiddag rustig te vissen aan het vestingwater van de Kiplinglaan bij de Menenpoort toen plots een auto in het water belandde.

“Dat gebeurde rond 11.30 uur, op enkele tientallen meters van waar ik zat”, vertelt hij. “De wagen reed van de oprit van een huis, ramde het poortje van de afsluiting open en scheerde rakelings langs een boom. Hij had bijna een andere visser aangereden, die enorm geschrokken was. Plots zagen we de eigenaar uit het huis komen. Hij greep verbaasd naar zijn hoofd en liep in paniek weg en weer. De auto zonk langzaam maar zeker naar de bodem van de vestinggracht. Na een tiental minuten activeerde het water ter hoogte van de motorkap de ruitenwissers en na een uurtje was enkel nog de achterkant van de koffer te zien. Het incident heeft alle vissen weggejaagd.”

Duikers

De brandweer werd op de middag opgeroepen om met duikers te assisteren bij de takeling, waardoor de Kiplinglaan enkele uren werd afgesloten voor het verkeer.

De eigenaar van het voertuig, die liever anoniem blijft, had zijn wagen de dag ervoor onder de carport van zijn ouders geparkeerd aan de Kiplinglaan.

Maar vier jaar oud

“Ik had de wagen achterwaarts op de oprit gereden, die in versnelling laten staan en de handrem niet opgezet”, vertelt hij. “Toen ik vrijdagmiddag, een dag later, de krant zat te lezen bij mijn ouders, belde een jogger aan om te melden dat er een wagen in het water lag. Mijn auto moet met een behoorlijke snelheid een dertigtal meter overbrugd hebben op de oprit, zonder de muur of de haag te raken. Ik was die middag nog van plan om mijn auto te wassen. Hij is amper vier jaar oud.”

Volgens buurtbewoners deden er zich de afgelopen twintig jaar al een viertal gelijkaardige incidenten voor.

De auto van amper vier jaar oud werd door de brandweer uit het water gehaald. Foto: ptb

De brandweer werd opgeroepen om met duikers te assisteren bij het takelen, waardoor de Kiplinglaan enkele uren werd afgesloten voor het verkeer. Foto: ptb

De verbaasde eigenaar: “Mijn auto heeft een dertigtal meter overbrugd op de oprit.” Foto: ptb

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen