Eind maart manifesteerden taxichauffeurs in Brussel al tegen Uber.
Volledig scherm
Eind maart manifesteerden taxichauffeurs in Brussel al tegen Uber. © Photo News

Taxichauffeurs dagen Uber-chauffeurs voor rechter

Een twintigtal taxichauffeurs van de Belgische Taxifederatie (Febet) stapt naar de rechter om een verbod te vragen op Uber BV (in Nederland) en een tiental chauffeurs die op het platform werken. Dat bericht L'Echo. Ze willen dat de Uber-chauffeurs niet langer in Brussel rondrijden met een licentie voor verhuurwagens met chauffeur, op straffe van een dwangsom van 1 miljoen euro per dag.

7 reacties

  • Richard du Maine

    5 jaar geleden
    Voor we uber in zijn geheel afschaffen, kunnen we de raxichaffeurs controleren met steekproeven? In Brussel zijn dat maniakale chauffeurs die lak hebben aan elke wet die hen niet uitkomt... Zelf gezien: rode lichten negeren, zonder lichten rijden in de donkere uren, snelheidsovertredingen, wegmarkering niet naleven...
  • Mark Boonen

    5 jaar geleden
    Uber mag van mij overal. Het is top.
  • censor

    6 jaar geleden
    Stel dat er een groep artsen anders denkt over medicatie en samenlevingsproblemen én betaald worden NADAT de patiënt is genezen...zoude de reguliere artsen dan ook bij de rechtbank gaan klagen wegens oneerlijke concurrentie ?
  • FRANK WILLEMS

    6 jaar geleden
    Waar is de tijd dat een taxi chauffeur een proef moest afleggen van straten kennes en talen.
  • krindl

    6 jaar geleden
    en over 20 jaar uitspraak !!! ....met dan nog misschien eens uitstel !!
  1. Marc Coucke lanceert energiecontract met 10 jaar vast tarief: is het echt het goedkoopste? Wij deden de vergelijking
    PREMIUM
    1

    Marc Coucke lanceert energiecon­tract met 10 jaar vast tarief: is het echt het goedkoop­ste? Wij deden de vergelij­king

    EnergyVision, de energieleverancier waarin ook Marc Coucke investeert, lanceert als eerste in Vlaanderen een energiecontract waarbij de stroomprijs gedurende tien jaar vastligt. Voor de zonnestroom van de panelen die het bedrijf gratis op jouw dak legt, betaal je zelfs 30 jaar hetzelfde “extreem lage tarief”. “Uniek ter wereld”, aldus CEO Maarten Michielssens. Een gezin zou zo tot 300 euro per jaar besparen. Hoe werkt het? Voor wie is het interessant of voor wie juist niet? En wat als je eerder wilt opzeggen? We vragen het aan Mijnenergie.be en aan Testaankoop.
  2. “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen
    PREMIUM

    “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen

    “‘Op uw buik!’ riep hij. Maar ik protesteerde. Ik ben 80 jaar en ben al blij als ik op m’n benen kan staan.” Celine en Jozef werden in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen door twee jonge mannen op zoek naar waardevolle spullen. Ze kregen er flink van langs en werden opgesloten in hun kelder, terwijl Jozef nog maar net een openhartoperatie achter de rug had. “Ik dacht eerst dat mijn kleinkinderen een grap aan het uithalen waren. Maar toen werd ik pardoes op het bed gegooid.” Een reconstructie van een nacht waar de buurt nog lang over zal praten.
    Antwerpen, Kapellen