Photonews
Volledig scherm
© Photonews

CD&V niet blij met "ongenuanceerde" asieluitspraken Theo Francken: "Niet de eerste keer"

De asieluitspraken van Theo Francken (N-VA) vallen niet in goede aarde bij CD&V. Als het van de staatssecretaris voor Asiel en Migratie afhangt, verliest iedereen die illegaal de EU probeert binnen te komen zijn recht op asiel. Zulke persoonlijke proefballonnetjes helpen de gesprekken over het asieldebat niet vooruit, reageert vicepremier Kris Peeters (CD&V) bij de VRT.

272 reacties

  • marc van lierde

    6 jaar geleden
    Wij zijn niet blij met pamperpolitiek van Cd&V en het achterna lopen van Mutti Merkel die het begin van het einde heeft ingeleid.
  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    Dominique Vandamme,met populistische zever te verkopen in de media (VRT of VTM gebouw en via twitter),lossen ze volgens u bij N(V)-A de zaken wel op.Problemen benoemen is geen synoniem voor oplossen.De zaken aanpakken kunnen ze in het parlement.Wijs Bartje eens de weg.De weg naar de kassa en De Warande kent hij blijkbaar wel.
  • Dominique Vandamme

    6 jaar geleden
    Ongelukkig voor Peeters en co zijn heel veel mensen juist gecharmeerd door die "ongenuanceerde" uitspraken, en hebben ze juist de pest aan het oeverloos gezever van Peeters en co.
  • Anita Billen

    6 jaar geleden
    Francken is de enige die zegt waar het op staat.
  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    Pastoor Jo Bosman CD&V de partij die alleen aan zijn zuilen denkt en een van dei zuilen is beweging niet net.Het enige dat CD&V doet is zorgen dat ze mee in de regering zitten.Zodat ze zeker weten dat hun zuilen van de nodige miljoen voorzien worden om wat postjes bij te maken.De rest is bijzaak voor CD&V.