Paus Franciscus
Volledig scherm
Paus Franciscus © Photo News

Paus Franciscus: "Homoseksuele koppels vormen geen gezin"

Enkel mannen en vrouwen kunnen volgens paus Franciscus een gezin vormen. Mensen spreken vandaag over allerhande vormen van gezinnen, zei de paus volgens het Italiaanse persbureau Ansa. Maar, het gezin naar het evenbeeld van God, bestaat alleen uit man en vrouw, zei de paus, waarbij hij homoseksuele stellen uit de definitie weglaat.

73 reacties

  • Andre Perneel

    6 jaar geleden
    En dat beweren die bende misbaksels in het vatikaan ! Witgekalkte graven , noemde Jezus hen , en hij had groot gelijk , mijn gedacht !
  • benjamin Dhont

    6 jaar geleden
    Een gezin bestaat uit man vrouw en kind daar kan ik in komen. Dit is de natuur. Een ander gezin samen gesteld kan ook een soort van gezin vormen. Maar niet de heel juiste manier waarop het geloof of natuur is op gebouwd. Van een gay man geschreven en getrouwd zonder kinderen. Benjamin
  • Conny Van den Bosch

    6 jaar geleden
    Henry Pirel, awél, ik zou dat dadelijk doen. Een Hond is trouwer dan eender welke man en is altijd gelukkig als ie je ziet, ook al was het 10 minuten geleden. Een Varken eet alles zonder te klagen en heeft het grootste paar ballen van alle mannelijke zoogdieren in de natuur. En een Paard is niet enkel edel maar je kan er ook nog eens een toertje mee gaan wandelen zonder moe te worden. En dan spreken we nog niet van het uithoudingsvermogen dat deze drie Dieren hebben.
  • Jan van Helmont

    6 jaar geleden
    Sir Elton John en zijn echtgenoot en hun twee zoontjes zullen blij zijn.
  • Jozef Dezeeuw

    6 jaar geleden
    Tja, de Paus en zijn beste vriend, zijn rechterhand. Of is hij linkshandig, kan ook