Politie schiet op auto bij wilde achtervolging in Borgerhout: “Kinderen moesten opzij springen”

De omgeving van de Turnhoutsebaan in Borgerhout werd zaterdagnamiddag opgeschrikt door een wilde achtervolging. Daarbij vuurde de politie ook op de vluchtende wagen. Drie betrokkenen werden uiteindelijk gevat door de politie.

DVD, JoRo

Het begon rond 15.30 met een wagen die op de Turnhoutsebaan een politiecontrole ontvluchtte. De bestuurder reed wild en aan hoge snelheid door en negeerde onder meer een rood licht. Dat leidde tot gevaarlijke situaties, waarbij volgens berichten op de sociale media zelfs kinderen moesten opzij springen.

“Ter hoogte van de Roma op de Turnhoutsebaan reed het voertuig zich vast op de busbedding. Een inzittende ging daarbij lopen en kon voorlopig ontkomen”, zegt woordvoerder van de Antwerpse politie Willem Migom. “Toen onze inspecteurs uitstapten en het voertuig naderden, opende zich opnieuw een vluchtweg, waarop de achtervolging opnieuw werd gestart.”

De gevluchte wagen, een zilveren Audi volgens berichten op Facebook, kwam uiteindelijk tot stilstand in de Wetstraat, in Antwerpen-Noord. De politie kon drie personen inrekenen.

Schot gelost

Migom bevestigt verder dat de politie een schot gelost heeft in een poging om het voertuig te doen stoppen. Dat schot raakte de wagen, maar niemand in het voertuig. Ook tijdens de achtervolgingen raakte volgens de politie niemand gewond. Het vuurwapengebruik wordt volgens de politie conform de procedures onderzocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen