Direct naar artikelinhoud
Muziek

Beyoncé en Jay-Z droppen onverwacht album

Beyoncé en Jay-Z stelen de show in het Louvre.Beeld rr

Beyoncé en Jay-Z hebben onverwachts hun eerste gezamenlijk album uitgebracht. De Belgische choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui was de choreograaf voor de in het Louvre opgenomen videoclip bij de eerste single.

De geruchten waren er al een tijdje, maar nu is het er dan toch: het eerste gezamenlijke album van Beyoncé en Jay-Z, of ook wel The Carters. De zangeres maakte de release van Everything is Love zaterdagavond bekend tijdens haar optreden in Londen. Op schermen verscheen opeens de boodschap 'album out now'. Meer uitleg was overbodig.

Everything is Love telt negen nummers en is alleen te beluisteren op Tidal, het streamingplatform waar Jay-Z mede-eigenaar van is. Op het nieuwe album heeft het koppel het onder meer over de moeilijke periode waar ze doorgingen en waar ze het op hun solo-albums ook al over hadden. In 'Lovehappy' rapt Jay-Z nu onder meer “We broke up and got back together." “We came and we conquered/ Now we’re happy in love", vult Beyoncé aan.

De cover van 'Everything is Love'Beeld rr

Leeg Louvre

Samen met het nieuwe album dropte het koppel ook een erg opvallende clip bij de single 'Apeshit'. Die is in mei opgenomen in een volledig leeg Louvre en Beyoncé en Jay-Z mochten er blijkbaar volledig hun ding doen, als waren ze de bazen van 's werelds beroemdste museum. Je ziet hen onder meer schijnbaar achteloos poseren voor de Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Ook topwerken van onder meer Théodore Géricault en Louis David zijn te zien. Een van de laatste werken die je in de video ziet is Portrait d'une negresse van Marie-Guilhelmine Benoist.

De clip is geregisseerd door Ricky Saiz, terwijl  Sidi Larbi Cherkaoui verantwoordelijk was voor de choreografie, samen met het vaste team achter Beyoncé, JaQuel Knight en Chris Grant. Cherkaoui, die artistiek directeur is bij Ballet Vlaanderen, tekende vorig jaar ook al de choreografie voor het optreden van Beyoncé op de Grammy Awards. Dat opvallende optreden kreeg toen wereldwijd veel weerklank.