BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Minister van Werk Philippe Muyters: "Stop te zeggen: 'je moet niet naar werk zoeken' "

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) gaat de VDAB maandag de opdracht geven om de SWT'ers een job aan te bieden en hen te schorsen als ze de job niet aanvaarden. Dat kondigde hij zondag aan in De Zevende Dag (op één) in een debat over het sociaal akkoord bij Carrefour. "Stop te zeggen: 'je moet niet naar werk zoeken'", aldus Muyters.

129 reacties

  • Jean-marc Geirnaert

    4 jaar geleden
    Mr muytters, ik had bij mijn vorige werknemer 5000€ verloning + bedrijfswagen, hospitalisatieverzekering, 13de en 14 de maand. Mag ik dan een job weigeren als de nieuwe werkgever “maar” 4000€ Bruto aanbiedt of is het de bedoeling om werkgevers aan goedkopere werkkrachten met de nodige expertise te helpen? En, mr muytters, wanneer gaan politici op 67 jaar op pensioen met maximum begrensd pensioen? Toch ook al 5 jaar tijd gehad om daar iets aan te doen??
  • Samuel Peeters

    4 jaar geleden
    Inderdaad, Alain: NVA heeft liever dat de toeslag niet moet uitbetaald worden en in de zakken kan blijven van het bedrijf, waar men dan de Ceo een miljoenenvergoeding kan geven als hij het opstapt.
  • Michel Colman

    5 jaar geleden
    Philippe Muyters... Heeft die nu een spraakgebrek of niet ?
  • geert calu

    6 jaar geleden
    Dat hij eerst zijn eigen pensioen aanpast ' naar 67 jaar en 1200 euro dan zal hij geloofwaardig klinken
  • Marc Van der Vloedt

    6 jaar geleden
    @ raymond... misschien is een klein "baasje" enkel op zijn eigen rijkdom, welvaart en familie (enkel zijn gezin (en bijzit)) gefocust en zorgen grote bedrijven voor iets meer levenskwaliteit voor iedere werknemer gedurende hun partnerschap (en ook nadien).