AFP
Volledig scherm
© AFP

Fernando Alonso na winst in 24 uur van Le Mans stap dichter bij Triple Crown: "Het was stressen"

AutosportDe Spanjaard Fernando Alonso, de Japanner Kazuki Nakajima en de Zwitser Sébastien Buemi hebben in hun Toyota TS050 Hybrid de 86ste editie van de 24 uur van Le Mans gewonnen. Het trio had na 24 uur racen twee rondes voor op de Japanner Kamui Kobayashi, de Brit Mike Conway en de Argentijn José Maria Lopez, ook in een Toyota. De rest van het deelnemersveld volgde op twaalf ronden of meer.

9 reacties

  • jean petermans

    6 jaar geleden
    Qua autosport in het algemeen is er in Vlaanderen weinig tot geen aandacht voor dit in tegenstelling tot onze Waalse landsbroeders waar autosport op de vierde plaats komt na voetbal, wielrennen en basketbal .
  • roger landeloos

    6 jaar geleden
    Laures Vanthoor mag ook wel eens in de bloemetjes gezet worden met zen overwinning in Pro classe.Zal ooit nog wel eens mee strijden voor de overwinning,ik hoop dat Porsche of Audi terugkomt en hij daar een zitje kan bemachtigen samen met zen broer.Zou schitterend zijn.
  • Koen B.

    6 jaar geleden
    Patrick en Arie: Volledig mee akkoord. De grootste en beroemdste uithoudingsrace ter wereld krijgt 2 alinea's aandacht. Triestig. En het was overigens heerlijk om te volgen, misschien niet voor de hoofdprijs maar in de andere klassen was het koersen tot het laatste moment.
  • Patrick De Maesschalk

    6 jaar geleden
    Arie ,groot gelijk 200000 toeschouwers ter plaatse en de grootste en mooiste uithoudingswedstrijd ter wereld. Regionale sport is blijkbaar belangrijker voor Vlaamse media ☹
  • Pierre Dijk

    6 jaar geleden
    Dat was een makkelijke en dus geen heroische overwinning. Porsche en Audi rijden geen Le Mans meer, er is dus geen tegenstand!