iStock
Volledig scherm
© iStock

Los jij onze maandagpuzzel op? Deze rekensom is moeilijker dan het lijkt

We blijven een beetje in de sfeer van het WK met deze maandagpuzzel. Tel de voetballen, klokken en ventilators op, maar wees gewaarschuwd: je ogen kunnen je bedriegen.

26 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Eigenlijk klopt van deze opgave niets. De bal heeft origineel 7 zwarte vlakken indien men de structuur doortrekt naar achterzijde. De veranderde bal heeft aan de achterzijde ook nog diverse (3 of 4) zwarte vlakken. De lamp haar ophanging dient men wel of niet als element te beschouwen.
  • Jan Klaasen

    6 jaar geleden
    Simpel toch. Meteen juist. Je kan argumenteren waarom de waarde van de bal veranderd als er ineens maar 3 vlekken zijn, maar dat is net het spelletje. Enfin, we zijn wakker.
  • Anne Nonsia

    6 jaar geleden
    Het is een aaneenschakeling van assumpties die nergens op slaan, dus elke interpretatie is goed zolang er niet meer details over uuraanduiding, zwarte vlakken en ventilatorbladen op staan. Een klok is een klok, ongeacht de tijdsaanduiding. Het is niet omdat je op een ander uur van de dag de rekening maakt dat de waarde verandert bvb... zinloos vraagstuk en variaties op dit thema zie je dagelijks op social media voorbijkomen.
  • Willy Dellaert

    6 jaar geleden
    Totaal =8
  • Guy Boodts

    6 jaar geleden
    1 zwart vlak voetbal = 1 1 uur =1 1 vleugel = 1 2 uren × 3 zwarte vlakken - 3 vleugels = 2×3-3 = 3