Actie tegen pulsvisserij Nieuwpoort
Volledig scherm
Actie tegen pulsvisserij Nieuwpoort © GUS

Vissers voeren actie tegen elektrisch vissen: "Vlaamse vissers hebben het al moeilijk genoeg"

Deze morgen protesteerden meer dan vijftig Belgische en Franse vissers in de vismijn van Nieuwpoort tegen de pulsvisserij. Dat is een techniek waarbij vissen met elektrische shocks gevangen worden. Volgens hen zorgt dat voor oneerlijke concurrentie. Er was ook een politieke delegatie aanwezig.

5 reacties

  • Marc Mortier

    6 jaar geleden
    Zee leegvissen ? Zijn er dan geen quota meer want, zo wordt beweerd, is het visbestand opnieuw gestabiliseerd en zelfs aangegroeid. Wat is waar ?
  • Marcel van Alderweireldt

    6 jaar geleden
    Begin met de Nederlanders de toegang tot onze kustwateren te verbieden en deze voor onze kustvissers te reserveren !
  • patrick hollants

    6 jaar geleden
    als sportvissers worden ons limieten opgelegd kwa grootte van de zeevis.maar de beroeps verkoper op den VISTRAP in oostende ekopen veel ondermaatse vissen die open en blood liggen in hun stallekes.wie kan mij dat eens uitleggen?bij ons nemen ze ons materiaal en durven zelfs de auto in beslag genomen worden
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Leegvissen en poen scheppen naar goede gewoonte, de EU staat erbij en kijkt ernaar en raapt intussen wat centjes onder tafel op.
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    net zoals men gedaan heeft voor de zee van africa zal ook noordzee moeten volgen leegvissen Met methode waar kleine visser dupe van word! Zie Somalie met agressie nadien (kaping)
  1. Josué (16) verloor beide onderbenen na verzwikte enkel: “Natuurlijk kijken mensen, maar dat vind ik niet erg. Ik zou ook kijken”
    PREMIUM
    18

    Josué (16) verloor beide onderbenen na verzwikte enkel: “Natuurlijk kijken mensen, maar dat vind ik niet erg. Ik zou ook kijken”

    “Ik ben héél boos geweest. Op iedereen.” Josué Makonko Nitumfuide ziet eruit als elke 16-jarige en stapt met dezelfde flair door het leven. Ambitie heeft hij ook, want hij wil op een dag met een Olympische medaille rond de nek op het podium staan - de 100 en de 400 meter sprint zijn z'n specialiteit. Maar wanneer hij zijn brede skatebroek optrekt, zie je waarom hij zo boos is geweest: vier jaar geleden verzwikte hij zijn enkel en toen begon de rampspoed die eindigde met twee geamputeerde onderbenen.
    Aalst
  2. Hoe ziet een dag van een ruimtevaarder in opleiding eruit? Onze journalist bezoekt de enige Belg op de astronautenacademie
    PREMIUM
    EXCLUSIEF

    Hoe ziet een dag van een ruimtevaar­der in opleiding eruit? Onze journalist bezoekt de enige Belg op de astronau­ten­aca­de­mie

    Met de voorstelling van de nieuwe lichting beroepsastronauten in 2022 schreef het Europees Ruimteagentschap (ESA) meteen ook een stukje Belgische ruimtevaartgeschiedenis. Na Dirk Frimout en Frank De Winne kreeg ons land er een derde astronaut bij: Raphaël Liégeois (36). Nu zijn basisopleiding op haar einde loopt, blikt onze wetenschapsjournalist Martijn Peters samen met hem terug op zijn eerste jaar aan de astronautenacademie van ESA.