© Toon Royackers

© kvh

thumbnail: null
thumbnail: null

Motorrijder overlijdt na crash op Circuit Zolder

Op het circuit van Zolder is donderdagmiddag een 41-jarige motorrijder om het leven gekomen. De man, die afkomstig is uit Balen, kwam rond 14 uur ten val en werd aangereden door een motorrijder die achter hem reed. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

tomas, toro

De Motorsportschool organiseerde in Zolder een internationale testdag, waarbij motorrijders vrij konden rijden. Rond 14 uur kwam de man uit Balen met zijn motorfiets ten val. Een achterop komende motorrijder kon de gevallen man niet meer ontwijken en raakte hem in zij zij.

Tijdens zo'n testdagen zijn permanent drie ziekenwagens en een urgentiearts op het circuit aanwezig. Zij waren er meteen en begonnen met de reanimatie, maar voor het slachtoffer kon geen hulp meer baten. De motorrijder die hem aanreed, verkeerde in shock en werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Na het dodelijke ongeval werd de testdag stopgezet. De partner en de moeder van het slachtoffer waren ook op het circuit aanwezig en kregen nadien bijstand. De man uit Balen was een ervaren motorrijder.

De Motorsportschool is al 22 jaar actief en telt zo'n 23.000 klanten. "Op het circuit kunnen de motorrijders in de meest veilige omstandigheden rijden, maar een ongeval is nooit uit te sluiten", aldus Hans Van de Ven van de Motorsportschool.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat een ongeval op het circuit van Zolder een dodelijke afloop kent. In iets meer dan een jaar tijd vielen er al drie doden te betreuren. In juni kwam de 25-jarige Bernard Parys uit Waarschoot om het leven tijdens de opwarmingsronde van de Supersport Race. Een jaar eerder was er ook al een fataal ongeval op het circuit. Tijdens een kampioenschap voor motoren kwamen op 16 juli 2015 zes rijders met elkaar in aanraking. Een 44-jarige Beringenaar overleed nog diezelfde dag aan zijn verwondingen. Enkele dagen later bezweek ook een 19-jarige Nederlander.

Niet alleen op het circuit van Zolder gebeuren af en toe dodelijke ongevallen. Eerder deze maand kwam een Limburger nog om het leven op het circuit Jules Tacheny in Namen. Jelle Linden (29) uit Hechtel ging over de kop nadat hij moest remmen voor een motorrijder voor hem. Hij kwam ongelukkig ten val en overleed aan zijn verwondingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer