Treincrash in VS: Minstens drie doden, honderdtal gewonden

Een passagierstrein is donderdag op weg naar Manhattan tijdens de ochtendspits gecrasht bij het binnenkomen van het station van Hoboken (New Jersey). Onder de slachtoffers bevinden zich drie doden en een honderdtal gewonden. Dat meldden lokale media en vervoersmaatschappij New Jersey Transit.

jvt, mtm

Het ongeval gebeurde rond 8.30 uur (plaatselijke tijd). Volgens getuigen minderde de trein op geen enkel moment vaart en knalde hij door de barrières en in de terminal van het station, dat als één van de drukste in het stedelijke gebied van New York geldt.

Op foto's op sociale media is te zien dat de materiële schade aan het station groot is. Een deel van het dak van het station lijkt naar beneden te zijn gekomen.

De meeste gewonden vielen in de eerste wagon van de trein of bij de mensen op het perron. Minstens drie persoon kwamen om het leven en een honderdtal mensen raakten gewond, aldus de autoriteiten. Velen zijn er erg aan toe.

"Bloed op mensen hun hoofd"

Normaal gezien moest de trein om 7.23 uur in Hoboken arriveren, maar om een nog onbekende reden was er vertraging opgelopen. Alle treinverkeer via Hoboken is door de materiële schade voorlopig opgeschort. De hulpdiensten zijn massaal aanwezig ter plaatse.De ordediensten onderzoeken hoe het ongeval kon gebeuren. "Voorlopig wijst niets op een terreuraanslag of bewuste daad", luidt het.

Ben Fairclough was in het station vlak na het ongeval. "Ik zat niet in de trein, maar ik kwam juist aan na het ongeval", zegt hij aan de BBC. "Er liep water van het dak en mensen klommen door de ramen naar buiten. Er zaten mensen neer met bloed op hun hoofd. Er waren veel gewonden."

In december 1985 gebeurde er een gelijkaardig ongeval in het station. Toen vielen er 30 gewonden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer