Pensioenminister Daniel Bacquelaine (MR).
Volledig scherm
Pensioenminister Daniel Bacquelaine (MR). © Photo News

Iedereen krijgt recht op bedrijfspensioen

Alle werknemers van wie de werkgever een aanvullend bedrijfspensioen aanbiedt, hebben daar binnenkort recht op. Bestaande beperkingen voor jongeren en werknemers met een contract van korte duur, die nu geen aanvullend pensioen opbouwen, worden geschrapt. Dat schrijft De Tijd.

95 reacties

  • Erik erik hannes

    6 jaar geleden
    Backelaine Wordt het gene tijd om je thuis bezig te houden ? Dit zou pas een besparing zijn.
  • Emiel Vandeplas

    6 jaar geleden
    Gelukkig is parlement geen bedrijf ! Ze zouden groen lachen !
  • Willy De Vidts

    6 jaar geleden
    Mijn vrouw is 53 jaar oud en al 15 jaar zorgkundige. Op 65-jarige leeftijd zal zij een bedrijfspensioen ontvangen van 250 euro. Opgelet, niet maandelijks, maar eenmalig. Juist genoeg om de begrafeniskoeken mee te betalen !!!!
  • Ronny Demeyere

    6 jaar geleden
    Er staat één woord te veel in de titel van dit artikel, namelijk recht. Recht hebben om iets te krijgen in dit landje is met deze parlementariërs gans iets anders dan iets krijgen. De Arco spaarders kunnen erover meepraten. Ondertussen hebben ze er wel voor gezorgd dat de verantwoordelijke een stevig luxueus zitje heeft gekregen, in de nationale bank dan nog, in plaats van achter te tralies te zitten. Geen enkele parlementariër van een andere partij heeft ook maar één opmerking gemaakt daarover.
  • JB V

    6 jaar geleden
    "wat voor bedrijven een enorme administratieve overlast betekent": moet ik nu wenen? Goede raad: koop een laptopje in de Macro of zo, en een softwarepakketje, allemaal BTW-recupereerbaar en kosten aftrekbaar natuurlijk, volg een cursus om de aan-uit knop te weten staan (ook volledig aftrekbaar voor de belastingen), en het probleem van de enorme administratieve overlast is weer eens opgelost.