Photonews
Volledig scherm
© Photonews

Treinen reden opnieuw iets minder stipt

BinnenlandDe stiptheid van het binnenlands reizigersverkeer op onze spoorwegen is in de maand mei gezakt van 86,6 procent vorig jaar naar 86,5 procent dit jaar. Dat blijkt uit de cijfers van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en spooroperator NMBS. Ook het aantal afgeschafte treinen lag een stuk hoger in mei van dit jaar (2.028) dan vorig jaar in dezelfde maand (1.474). Ook in januari, februari, maart en april ging de stiptheid erop achteruit. 

10 reacties

  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Ik ben altijd tien minuten later in het station en dan ben ik juist op tijd om mijn trein te halen.
  • Timothy Silversmet

    6 jaar geleden
    Toevoeging: de lijn Brussel - Dendermonde is ook allesbehalve stipt aangezien deze vertrekt vanuit Kortrijk en bijna elke dag 10-25 minuten vertraging oploopt tijdens de avondspits daardoor, met pieken van meer dan een uur. oplossing: Rijden tot Brussel zuid en dan omkeren. Veel minder problemen en frustraties voor de reizigers die zich blauw betalen voor een abonnement.
  • Luc Deville

    6 jaar geleden
    Nog wat meer besparen op onderhoud van sporen en treinen en met het uitgespaarde geld anti-vertragingsmangers aanwerven en per spoorlijn en per station een dure studie laten uitvoeren door experten die vergaderen in sterrenrestaurants.
  • Guy De Smet

    6 jaar geleden
    De treinen rijden niet stipt, maar de deuren gaan wel 30 seconden stipt op tijd toe vóór het vertrek. Probeer dat maar eens aaneen te knopen.
  • Freddy Van de Velde

    6 jaar geleden
    Op de weg gaat de stiptheid er ook op achteruit.