Carrefour Belgium
Volledig scherm
© Carrefour Belgium

Net echt, en toch is dit een 100% plantaardige steak

Carrefour komt tegemoet aan de stijgende populariteit van vleesvervangers en lanceert de 100% plantaardige Vivera-steak. Volgens de retailer gaat het om een Belgische primeur. En het mag gezegd worden: het lijkt net echt vlees. Van uitzicht toch.

43 reacties

  • Jil Heirman

    6 jaar geleden
    Gerda, ik zou me eerst informeren als ik u was. Soja wordt voor ‘t overgrote deel gekweekt als veevoer, niet om in veggie burgers te draaien. De soja die daarvoor gebruikt wordt is verwaarloosbaar en bovendien vaak duurzaam gekweekt, i.t.t. wat voor de vleesindustrie gekweekt wordt.
  • Gerda Rousseau

    6 jaar geleden
    Ik vind het altijd grappig, hoe vegetariërs menen goed te zijn voor het milieu, terwijl er in Zuid Amerika hele stukken regenwoud worden gerooid om er soja op te kweken, de vleesvervanger bij uitstek! Er is voor al die problematiek geen oplossing zolang mensen er maar blijven op los kweken. Het reële probleem is, we zijn gewoon met veel teveel mensen.
  • Kelly franssen

    6 jaar geleden
    Het gaat er niet om dat mensen vegetariër of veganist worden omdat ze de smaak niet lusten. Het gaat erom dat het dierenleed beperkt wordt en het milieu hierdoor minder belast wordt. Het is een manier om eventuele twijfelende vleeseters ook een "bekender" alternatief te bieden. Heb het nog niet geproefd maar ben benieuwd
  • Jozef Verlinden

    6 jaar geleden
    Hoe schijnheilig is dat? Tegen vlees zijn en wel iets eten dat er op trekt??? Eet het dan in natuurlijke vorm.
  • Yannik Samoy

    6 jaar geleden
    Ooit een wetenschappelijk artikel gelezen waarin men stelt dat de dag zal komen waar er geen dieren genoeg zullen zijn om de wereldbevolking van vlees te voorzien en de oplossing hiervoor zou dan plantaardig vlees zijn.