Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © iStock

1 op de 20 Belgen zit slaperig achter het stuur: vermoeidheid belangrijke oorzaak van ernstige ongevallen

BinnenlandIn één op de twintig autoritten in ons land, zit een slaperige bestuurder achter het stuur. Dat blijkt uit een nieuwe studie van VIAS. Met de zomervakantie in het vooruitzicht wil het verkeersinstituut daarom iedereen waarschuwen die met de auto op reis vertrekt. Want slaperigheid achter het stuur is een belangrijke oorzaak van ernstige verkeersongevallen.

18 reacties

  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Men zou de mensen moeten verplichten om om 10 uur ('s avonds) naar bed te gaan en 's middags een dutje te doen.
  • Dany Vandekerkhove

    6 jaar geleden
    zeg liever 1 op 20 denkt dat hij goed kan rijden MAAR ??
  • Peter Van de Velde

    6 jaar geleden
    Ik heb het steeds moeilijk met die percentages. 20% van de ongevallen door vermoeidheid, 20% door alcohol, samen 40%. Dus 60% van de ongevallen gebeuren dus door uitgeslapen alcoholvrije chauffeurs? Men kan dus beter drinken en laat gaan slapen? ;-)
  • Piet Vanderhaagt

    6 jaar geleden
    30 ? 50 ? 70 ? Dat is nog snel !! Van en naar het werk in de haven, door het antwerpse rampgebied haal ik amper een gemiddelde van nog geen 15 !!! Met de fiets ben ik sneller, maar dan moeten in de tunnels onder de schelde wel de trappen en liften werken, maar dat is ook niet altijd het geval, al regelmatig pech gehad en moeten klauteren op trappen, een hoogte van 32 meter....
  • Louis Tabback

    6 jaar geleden
    Nog meer trage zones invoeren en nog minder aan de fileproblematiek doen! Nog meer van de mensen verwachten permanent bereikbaar te blijven!