Direct naar artikelinhoud
Award

Lynn Van Royen bekroond als 'Beste Actrice'

Lynn Van RoyenBeeld Tim Dirven

De Vlaamse actrice Lynn Van Royen (28) is op het Televisiefestival van Monte Carlo in de prijzen gevallen. Voor haar hoofdrol in de Eén-reeks Beau Séjour kreeg ze de prijs voor Beste Actrice. Dat maakt het productiehuis De Mensen bekend. 

Van Royen nam de prijs in ontvangst in Monte Carlo, in aanwezigheid van Prins Albert II. Tijdens het Monte-Carlo Television Festival, dat dit jaar voor de 58ste keer werd georganiseerd, worden internationale televisiereeksen gelauwerd. Van Royen nam het in haar categorie onder meer op tegen Christine Baranski (The Big Bang Theorie, The Good Wife) en Joanne Froggatt (Downton Abbey, Liar). 

Voor de reeks Beau Séjour kroop ze in de huid van Kato, een tienermeisje dat ontwaakt in een plas bloed naast haar eigen lijk. Zonder dat ze zich ook maar iets herinnert, moet ze proberen haar eigen moordzaak op te lossen. De serie is inmiddels ook te zien op Netflix. 

“Het was voor mij enorm plezant om in de huid van Kato te kruipen en ik ben dan ook blij dat een personage dat ik zelf graag zie, zoveel liefde krijgt, zelfs over de Belgische grenzen heen", reageert Van Royen in een communiqué. "Ik ben ook zo dankbaar en fier dat onze keuze om weg te blijven van clichés, om een sterke vrouwelijke hoofdrol neer te zetten, en om een extra dimensie te creëren op zoveel positieve aandacht mag rekenen.” 

Ook in de categorie Beste Dramareeks was Beau Séjour genomineerd.