Speurders van de douane controleerden die dag een container met calciumcarbonaat (kalk), een industriële grondstof die vaak gebruikt wordt in de farmaceutische industrie en in de bouwsector. De bewuste container werd na onregelmatigheden op de scan onderworpen aan een grondigere fysieke controle. Naar aanleiding hiervan konden 57 zakken worden aangetroffen van telkens ongeveer 15 kilogram heroïne. De totale partij heroïne bedroeg 954,40 kilogram. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Speurders van de douane controleerden die dag een container met calciumcarbonaat (kalk), een industriële grondstof die vaak gebruikt wordt in de farmaceutische industrie en in de bouwsector. De bewuste container werd na onregelmatigheden op de scan onderworpen aan een grondigere fysieke controle. Naar aanleiding hiervan konden 57 zakken worden aangetroffen van telkens ongeveer 15 kilogram heroïne. De totale partij heroïne bedroeg 954,40 kilogram. Foto ter illustratie. © Thinkstock

Douane onderschept voor 55 miljoen euro heroïne in Antwerpse haven: "Een van de grootste vangsten ooit"

De douane heeft vorige maand een spectaculaire hoeveelheid heroïne onderschept in de Antwerpse haven. In een container met calciumcarbonaat die was bestemd voor een bedrijf in Kontich, zat ruim 945 kilo verstopt. Naar aanleiding van de vangst werden twee verdachten aangehouden. Dat meldt de Gazet van Antwerpen.

8 reacties

  • Liesbeth Tippels

    6 jaar geleden
    Aan 20€ per gram straatwaarde, kom ik toch aan gans andere bedragen hoor! Journalisten, overheden en propaganda, het blijft een gevaarlijke combinatie!
  • didier de coster

    6 jaar geleden
    ze gaan zogezegd wa vinden en wa verder passeert er 1000 kg , kom zeg , we zijn geen idioten , corruptie is over héél de wereld de ergste pest
  • Luc Brouckaert

    6 jaar geleden
    Stel je voor hoeveel er dan niet gevonden word.
  • Marc Van Orshaegen

    6 jaar geleden
    ben benieuwd hoelang het gaat duren eer ze dit "niet meer terug vinden "?
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    geloof iedereen dit zomaar ze hebben wat waardeloos spul gevonden en aan de andere kant passeert er een volle bak met het echte spul oeps niet opgemerkt ,ze hebben er maar een prijsje opgeplakt alsof ze echte specialisten en kenners zijn van het spul,trouwens waar blijven ze met de vangst ,in de zakken van??????????????????