© Birkenstock

Deze schoenen overleven elk festival

Het juiste paar schoenen waarin je urenlang dansen zonder zorgen: een must voor elk festival. Deze schoenen overleven elk festival!

cityfashion

Sneakers

Zijn de weergoden ons niet goed gezind? Kies voor sneakers! Ze passen niet alleen bij elke outfit, ze zijn perfect bestand tegen koude, stof en beschermen je voeten tegen het dansen van andere festivalgangers. Tip: neem een paar mee dat je al vaak hebt aangehad om blaren te voorkomen.

Enkellaarsjes

Misschien niet meteen wat je te binnen schiet bij een festivalzomer, toch is het verstandig om platte enkellaarsjes mee in je rugzak te steken. Korte laarsjes geven extra warmte en houden je voeten droog tijdens onverwachte regenbuien. Tip: spuit je schoenen in met een aangepaste schoenspray die je laarsjes waterafstotend maakt.

Sandalen met dikke zool

Warme temperaturen op de wei en hoef je niet per definitie op de eerste rij aan het podium te staan? Frisse sandaaltjes to the rescue! Je kiest best voor sandaaltjes met een dikke platformzool en hielsluiting, die geven je voeten extra steun. Dit model gaat ook een stuk langer mee dan dunne, fijne sandaaltjes!

Zo vind je de juiste zomerbroek voor jouw figuur

© Caroline Biss

Een broek die je met al je frisse topjes kan combineren en je figuur flatteert? Met deze tips vind je de juiste zomerbroek voor jouw figuur.

Peervormig figuur

Smalle schouders en vollere heupen? Balans creëren is de voornaamste taak van je zomerbroek. Kies voor een getailleerde broek met iets uitlopende pijpen om je heupen optisch te verslanken.

Zandloperfiguur

Zijn jouw schouders even breed als je heupen en heb je een slanke taille? Hallo zandloperfiguur! Een skinny jeans met lichte wassing, een recht model of een broek met tailleband en smalle pijpen zet jouw curves in de kijker.

Appelfiguur

Typische appelfiguurtjes hebben slanke benen, smalle heupen en een voller bovenlichaam. Door de juiste broek te kiezen, accentueer je je slanke benen en creëer je een taille. Broeken met opvallende prints of wijd uitlopende pijpen zijn jouw summer musthaves!

Recht of atletisch figuur

Groot en slank zonder veel vormen? Opvallende prints, broeken met speelse details of lichtgekleurde exemplaren geven jouw modellenlichaam een boost.

Zo maak je komaf met stinkende sandalen

© Rondinella

Geen betere schoenen dan frisse sandalen tijdens zomerse temperaturen. Last van geurtjes? Met deze tips maak je komaf met stinkende sandalen!

Stop ze in de diepvriezer

Vreemd dat open sandalen gaan stinken? Helemaal niet! Bij gesloten schoenen vangen je sokken zweet op, bij sandalen trekt dit rechtstreeks in de zool. Een vreemde, maar efficiënte tip? Stop je sandalen in een plastic zak en laat ze een nachtje in de diepvriezer zitten. Zo bevries je de bacteriën die geurtjes veroorzaken!

Citrusvruchten tegen geurtjes

De verse schil van een sinaasappel, pompelmoes, citroen of limoen doet wonderen voor stinkende sandalen. Leg een verse schil een nachtje in je sandalen en laat de natuurlijke oliën zijn werk doen. Goodbye geurtjes!

Strooi zuiveringszout

Last van hardnekkige geurtjes? Strooi een flinke dosis zuiveringszout in je sandalen en laat het poeder een nachtje de geur absorberen. Tip: door zinkoxide te mengen met zuiveringszout krijg je een poeder dat niet alleen geurtjes bestrijdt, maar ook schimmelwerend werkt.

Snel fris? Water en azijn!

Je sandalen snel fris laten ruiken? Sproei een mengsel van water en gedistilleerde witte azijn op je schoenen. Vooral de randen van de zool houden vocht vast, dus vergeet dit plekje zeker niet. Half uur aan de lucht laten drogen…Klaar!

Stop wasverzachterdoekjes in je sandalen

Wasverzachterdoekjes zijn onmisbaar in elk huishouden, maar wist je dat ze ook komaf maken met stinkende sandalen? Rol een of twee doekjes tot een bal en stop ze in je schoenen. De verfrissende geur van de doekjes trekt in je schoenzolen en het overtollige vocht (zweet dus) wordt geabsorbeerd. Hallo frisse sandalen!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer