Een Centraal-Amerikaanse familie wacht aan de Amerikaanse kant van de grens terwijl een agent iets opschrijft.
Volledig scherm
Een Centraal-Amerikaanse familie wacht aan de Amerikaanse kant van de grens terwijl een agent iets opschrijft. © AFP

Moeilijke keuze voor latino’s die onderweg zijn naar de VS: kinderen verliezen of terug naar gewelddadig thuisland?

Veel latino’s uit Centraal-Amerika die van plan waren om binnenkort de grens met de VS over te steken, bevinden zich in een lastig parket. Vaak zijn ze al maandenlang onderweg om de Mexicaans-Amerikaanse grens over te steken, maar het plotse vooruitzicht om hun kinderen kwijt te raken, schrikt velen van hen af. Toch zijn er ook mensen die koste wat kost doorgaan. “Ik kan niet terug.”

78 reacties

  • Lore Bultinckx

    6 jaar geleden
    Erik Snarevlis, lees het artikel alsjeblieft nog 'ns... De mensen die vermeld worden komen niet uit Mexico of Costa Rica, maar uit El Salvador en Honduras. Ze willen een veilige plaats om te leven, wat momenteel niet mogelijk is met het bendegeweld daar. Kan je als individu iets beginnen tegen tot de tanden gewapende en in alle lagen van de politie doorgedrongen bendeleden?? Hier kan je niets moois van maken! Vluchten of je leven op het spel zetten is de keuze!
  • Sharon Debeul

    6 jaar geleden
    De VS is het land van immigranten, altijd al geweest. Dus ik snap niet hoe een oude immigrant mag beslissen over nieuwe immigranten. En als we kinderen van de ouders gaan afpakken en in kooien gaan opsluiten, dan mag er vlug een meteoriet een einde maken aan het mensendom. Hoe harteloos kunnen sommige beesten zijn.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    "The pursuit of happiness" is ingeschreven in de Amerikaanse Bill of Rights, maar blijkbaar geldt dat niet voor mensen die ten zuiden van de VS wonen?
  • Frank Joos

    6 jaar geleden
    Een goede remedie, doen we in België beter ook.
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Gewelddadig thuisland? Ik dacht dat dat allemaal economische vluchtelingen waren ? Trouwens de VS is ook gewelddadig, iedereen is er bewapend en er is veel wapengeweld.