BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Reynders betreurt terugtrekking VS uit VN-Mensenrechtenraad: "België blijft de werking van de Raad steunen"

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) betreurt dat de Verenigde Staten zich uit de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties terugtrekken. Hij benadrukt wel dat ons land de werking van de Raad en van de mensenrechtencommissaris zal blijven steunen, "samen met alle landen die dat willen". Een terugtrekking zal de werking niet verbeteren, aldus Reynders.

10 reacties

  • William Van den Berghe

    6 jaar geleden
    En of ze gelijk hebben . Als ik hoor dat Congo in de Mensenrechtenraad zit, een land met een corrupte dictator die niet wil aftreden en zijn volk aan de bedelstaf heeft geholpen. Wat een circus.
  • oswald billiet

    6 jaar geleden
    De VS hebben de mensenrechten nooit gerespecteerd. We hoeven daar geen commentaar op te geven. Kijk naar hun wapenwet en de executie van ter dood veroordeelden. En dan weet je genoeg. ( En kijk naar hun president...!)
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Reynders is een 'meeloper'. Dergelijke trado-politici durven nooit een openlijk standpunt innemen tegen de meerderheid in. Had De Wever niet gezegd dat Merkel verkeerd zat met haar 'wir schaffen dass'-beleid, traditioneel Europa zou misschien nooit haar standpunt herzien hebben.
  • pol Van den Berghe

    6 jaar geleden
    natuurlijk steunt hij anders is er weer een leegloper zonder werk (Werk hahaha)
  • Robby Brom

    6 jaar geleden
    De VN mensenrechtenraad is zijn naam al lang niet meer waard, corrupt en zeker niet efficiënt. Maar dat geven vele politiekers niet om.