BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Bourgeois veroordeelt opsluiting migrantenkinderen in VS: "Onmenselijk beleid"

Vlaams minister-president Geert Bourgeois veroordeelt de praktijk in de VS waarbij migrantenkinderen van hun ouders worden gescheiden. "Dit is onmenselijk beleid", zo zei Bourgeois in het Vlaams Parlement in antwoord op vragen van Güler Turan (sp.a) en Rik Daems (Open Vld). Bourgeois wil de zaakgelastigde van de VS in ons land bij zich roepen.

30 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Andre: wat is het verschil? Dat er gradaties zijn in "de wet overtreden" en dat er verschillen zijn tussen "overtredingen" en "misdaden". Voor foutparkeren of te snel rijden ga je toch ook niet de gevangenis in? Hoogstens heb je een boete aan je been! Tot nu toe werd illegaal de grens oversteken als een "overtreding" gezien, Trump heeft er een "crime" van gemaakt, met alle gevolgen vandien.
  • Micheline Gevers

    6 jaar geleden
    Vinden jullie dit dan een menselijk beleid? Ik dacht dat de gemiddelde Vlaming een familiemens was. Maar ik heb me vergist. Ik ben ook 100% tegen illegalen maar men kan dit ook op een menselijke manier aanpakken (oplossen?)
  • André Van Laethem

    6 jaar geleden
    Bourgeois zou beter bij de SPA horen. Dat gaat hem beter. Trump heeft die wetgeving niet uitgevonden, hij past toe wat de democraten jarenlang in hun wet gezet hebben. In Belgie worden kinderen van misdadigers ook geplaatst he . Wat is het verschil ?
  • emiel Clarijs

    6 jaar geleden
    Hier moeten ze minderjarigen die in een gesloten instelling horen laten gaan, omdat er geen plaats is, en dat wil zich dan op wereldvlak gaan moeien, SUKKELAARS.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Mijnheer Kapstok moet zich met zijn eigen bollewinkel moeien. Ten andere: Who is Bourgeois?