Anders Behring Breivik.
Volledig scherm
Anders Behring Breivik. © REUTERS

Ook Europees Hof voor Mensenrechten wijst klacht van Breivik over "onmenselijke" detentie af

De klacht van de Noorse massamoordenaar Anders Behring Breivik tegen zijn detentieomstandigheden is "onontvankelijk" verklaard door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. 

8 reacties

  • raymond van der craen

    6 jaar geleden
    Moet die maar 21 jaar zitten voor 77 moorden? Voor mij moest dat beest levenlang in een betonnen hok van 3m00 op 2m00 zitten met enkel een doorgeef luikje voor water en brood!
  • patrick hollants

    6 jaar geleden
    het ergste is deze zot komt vrij na 21j
  • Jan Ooms

    6 jaar geleden
    paul snemmel: En wie beslist wiens rechten afgepakt worden? Eenmaal je hiermee begint, wordt het al snel 'elke moordenaar heeft geen rechten." of "elke verkrachter heeft geen rechten" of "elke politieke andersdenkende mens heeft geen rechten". Er is een reden waarom de oorspronkelijke verklaring door de VN de "Universele Verklaring van de Rechten van de Mens" worden genoemd.
  • paul remy lemmens

    6 jaar geleden
    die man moet ingeschreven worden als onbestaande en heeft geen rechten meer
  • Hugo Van Haevre

    6 jaar geleden
    Hoe groter je misdaad hoe meer privileges ze eisen, gelukkig vangt hij bot en zijn advocaten en de rechtszaken die hij aanspant wie betaald dat ????
  1. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Israël geeft gijzelaarsdeal laatste kans: “Anders invasie Rafah”

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Israël geeft gijzelaars­deal laatste kans: “Anders invasie Rafah”

    Lees hier al het nieuws terug van vrijdag 26 april over de crisis in het Midden-Oosten. De VS en 17 andere landen roepen op tot de vrijlating van gijzelaars door Hamas en zeggen dat er een deal op tafel ligt die in ruil daarvoor een staakt-het-vuren biedt. Ondertussen ontvluchten Palestijnen de stad Rafah massaal door een dreigend Israëlisch offensief. Minstens 150.000 burgers zouden de afgelopen weken zijn vertrokken, aldus Israëlische media. In dezelfde stad zijn donderdag een werknemer van het Belgische agentschap Enabel en diens zoontje omgekomen bij een Israëlisch bombardement.
  2. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Kiev ontruimt twee ziekenhuizen uit vrees voor Russische aanvallen

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Kiev ontruimt twee ziekenhui­zen uit vrees voor Russische aanvallen

    Lees hier al het nieuws terug van vrijdag 26 april over de oorlog in Oekraïne. Griekenland zegt dat het geen Patriot-systemen of luchtdoelraketten van het type S-300 aan Oekraïne zal leveren. De Oekraïense minister van Landbouw Mykola Solsky, die beschuldigd wordt van het zich toe-eigenen van staatsgrond voor hij deel uitmaakte van de regering, heeft zijn ontslag ingediend. Rusland heeft “enkele tientallen” tactische kernwapens gestationeerd in het Oost-Europese Wit-Rusland. En Oekraïne gebruikte voor het eerst langeafstandsraketten met bereik van 300 kilometer, heimelijk gestuurd door de VS.