De 37-jarige prostituee uit Tielt bij het verlaten van de rechtszaal.
Volledig scherm
De 37-jarige prostituee uit Tielt bij het verlaten van de rechtszaal. © Houwen

3 jaar cel en bijna 300.000 euro schadevergoeding voor prostituee die leraar afperste tot de dood

Een 37-jarige prostituee uit Tielt werd deze ochtend zwaar gestraft omdat ze een 55-jarige leerkracht zo hard afperste dat de man uiteindelijk uit het leven stapte. De vrouw kreeg drie jaar effectieve celstraf wegens afpersing en poging tot afpersing met de dood tot gevolg. Dat valt nog mee aangezien de maximumstraf 20 jaar bedraagt. Maar vooral de schadevergoedingen die de vrouw moet betalen wegen zwaar door. Ze moet de nabestaanden van de leerkracht haast 300.000 euro terugbetalen.

89 reacties

  • Chris Devlaeminck

    6 jaar geleden
    Er is maar één grote verantwoordelijke en dat is de leraar zelf. Hij heeft de prostituee goud en geld toegestopt om van haar diensten gebruik te maken. Hij kon gezegd hebben, nee ik laat me niet chanteren, zeg het tegen mijn vrouw, het kan me niet schelen. Hij heeft zichzelf van kant gemaakt, niemand anders. Maar controle en verantwoordelijkheid over eigen geest en lichaam is voor velen in deze tijden niet van toepassing. Het is altijd de schuld van iets of iemand anders.
  • Da Ke

    6 jaar geleden
    Zwak gerecht... Levenslang en Alle goederen verbeurd verklaard
  • Bart Vermeulen

    6 jaar geleden
    De leerkracht zag zijn kans ook schoon om zijn vrouw te bedriegen met een veel jonger ding, zo zie je nu maar wat er nu van komt...
  • Patrick Reynders

    6 jaar geleden
    Vermeulen Ron heeft juist iets verteld wat 100% waar is maar wat vele pipo’s Niet weten
  • patrick moeneclaey

    6 jaar geleden
    Kan onmiddellijk nieuw slachtoffer zoeken , na een jaartje hotel