Originele culinaire hype: vervang je biefstuk eens door een krokante bloemkoolsteak
Aangeboden door LidlIn het land der vegetariërs blijven ze met originele vleesvervangers op de proppen komen. De nieuwste hype is daar: de bloemkoolsteak! Krokant gebakken en geserveerd met een sausje. Perfect voor vegetariërs die vlees missen of voor steakliefhebbers die een originele twist aan hun favoriete gerecht willen geven.
Wat heb je nodig? (2 pers)
1 bloemkool
scheutje melk
klontje boter
nootmuskaat
peper en zout
olijfolie
Voor de saus:
1 teentje knoflook, geperst
1 sjalotje, gesnipperd
15 g platte peterselie, fijngehakt
10 g tijm
1/2 citroen, geperst en geraspt
olijfolie
peper en zout
Zo maak je het:
1 Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Snijd met een scherp mes de bloemkool doormidden. Snijd vervolgens van elke helft een dik plak van 2 cm, zodat je 2 mooie 'steaks' krijgt.
3. Snijd de rest van de bloemkool in stukken en zet onder in gezouten water. Kook in ongeveer 20 minuten gaar.
4. Verwarm ondertussen een scheutje olijfolie in een pan op een middelhoog vuur. Kruid de bloemkoolsteaks met peper en zout en bak 2 minuten aan elke zijde goudbruin zodat je een mooi korstje krijgt.
5. Leg de steaks op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ongeveer 10 minuten gaar in de oven.
6. Rits de tijmblaadjes. Meng de tijm, de fijngehakte peterselie, de knoflook, de sjalot, de zeste en het sap van citroen met een flinke scheut olijfolie tot een dressing. Proef en kruid met peper en zout.
7. Giet de bloemkool af en meng met een klontje boter, een scheutje melk, een snufje nootmuskaat en peper en zout in een blender. Mix tot een gladde puree.
8. Verdeel de bloemkoolpuree over twee borden, leg er de steaks op en werk af met de dressing.
Zin in meer veggie? Probeer onze zoete aardappelrösti!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Afkoeling nodig? Deze frisse meloensalade zet je binnen 5 minuten op tafel
-
Lidl
Fan van ovenschotels? Deze versie met kip is zomerproof
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 600 g kippenboutfilets 3 tomaten 2 rode uien 1 rode paprika 1 gele paprika 1 venkel 80 g gemengde groene sla 2 teentjes knoflook bosje verse tijm 1 tl paprikapoeder 2 el balsamicoazijn (of gewone azijn met wat suiker) 1 stokbrood olijfolie peper en zout -
Livios
In welke maanden leveren je zonnepanelen het meeste op en hoe komt dat?
Wil je weten hoeveel stroom je zonnepanelen jaarlijks, maandelijks of dagelijks opwekken? Bouwsite Livios legt uit hoe je dat makkelijk zelf berekent en welke factoren een invloed hebben op de opbrengst van je installatie. -
-
Lidl
Ideaal voor een zondagse brunch: luchtige yoghurtpannenkoekjes
-
Lidl
Hartverwarmend herfstig: prei-aardappelsoep met krokante spekjes
Een lunch die écht vult en toch gezond is? Deze preisoep met aardappel en krokante spekjes kan doorgaan als maaltijdsoep, zonder echt zwaar op de maag te blijven liggen. Kies voor gerookt spek voor een extra smakelijke touch. -
Lidl
Geen zin in een saaie boterham 's middags? Deze lunch kleurt je dag!
Kleurrijk, lekker en gezond: deze gevulde pistolets zijn de ideale lunch voor wie graag wat afwisseling heeft. Stevig genoeg om de rest van de namiddag door te komen én ook een reden om de tijd te nemen om van je lunchpauze te genieten aan tafel in plaats van achter je computer. Wedden dat je aftelt tot klokslag twaalf? -
Lidl
Ga voor een heerlijke pastaschotel bomvol groente en krokante ham
-
Lidl
Zin in een ijsje of eerder taart? Deze zoete zonde combineert ze allebei
-
Jobat
Wie krijgt vakantiegeld? Om welk bedrag gaat het? En wanneer wordt het uitbetaald?
Heel wat werknemers verwachten in aanloop naar de zomervakantie hun deugddoend - jaarlijks terugkerend – extraatje: het vakantiegeld. Jobat.be klopte aan bij Matthias Debruyckere, juridisch expert bij hr-dienstengroep Liantis, om de meest gestelde vragen rond dit topic beantwoord te zien. -
Lidl
Extra lang lunchen: herfstsalade met hinderolletjes en muntvinaigrette
Salades, enkel voor warme zomerdagen? Integendeel! Met oesterzwammen, vergeten groente pastinaak en hindegebraad maak je zo een heerlijke herfstsalade klaar. En vooruit, een paar takjes munt voor een vleugje zomer. -
HLN Shop
Pretpark (extra voordelig) meepikken vóór de grote drukte? Vier hoogvliegers voor de hele familie op een rij
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerPIETER ROGIERS