Vorige week redde de Aquarius 629 vluchtelingen voor de kust van Libië. Ze waren een week onderweg nadat eerst Italië en later Malta weigerden het schip te laten aanmeren. De Spaanse premier Pedro Sanchez liet begin deze week weten dat ze welkom waren in Spanje. Daar kwamen ze zondagvoormiddag aan na een tocht van meer dan 1.500 km.
Volledig scherm
Vorige week redde de Aquarius 629 vluchtelingen voor de kust van Libië. Ze waren een week onderweg nadat eerst Italië en later Malta weigerden het schip te laten aanmeren. De Spaanse premier Pedro Sanchez liet begin deze week weten dat ze welkom waren in Spanje. Daar kwamen ze zondagvoormiddag aan na een tocht van meer dan 1.500 km. © AFP

Geen enkel Afrikaans land toont interesse in EU-ontvangstcentrum voor migranten

Geen enkel Afrikaans land heeft al interesse laten blijken in het voorstel van Europese Raadsvoorzitter Donald Tusk om buiten de Europese Unie centra in te richten waar economische vluchtelingen en migranten van elkaar gescheiden worden. Dat heeft Europees commissaris voor Migratie Dimitris Avramopoulos vandaag gezegd. De reden is volgens hem dat het voorstel nog niet concreet is uitgewerkt.

84 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Dat ze dan maar onmiddellijk stoppen met alle ontwikkelingshulp aan al die landen. Dat ze zich zelf maar bedruipen. Blijven profiteren zonder tegenprestatie zal niet blijven duren.
  • leppens victor

    6 jaar geleden
    Zodra de satrapen horen hoeveel miljard ze op kunnen strijken zullen de onderhandelingen beginnen. mvg.
  • Gaston Miar

    6 jaar geleden
    Wat hadden de snuggere Europese politici wel gedacht?
  • Lutgard Crombez

    6 jaar geleden
    Natuurlijk niet want het brengt hen niks op!
  • Jos Fruyt

    6 jaar geleden
    Wie zou niet zijn land ontvluchten , wanneer je thuis via de smartphones beelden te zien krijgt van onze steden en onze huisvesting in Europa . Daar zit voor mij het probleem dat de mensensmokkelaars daar gretig op inspelen in deze landen .