Kan Maasmechelaar Blokken-record doen sneuvelen?

Drees Herfs is goed op dreef in Blokken. Vanavond mocht hij zich voor de tiende keer bij Ben Crabbé melden voor de finale. Net op het nippertje wist de Maasmechelaar het juiste finalewoord te raden. Als hij ook vrijdag de finale wint, sneuvelt het drie jaar oude record van Saar Bossuyt uit Kortrijk.

neac

Drees (27) heeft een diploma toegepaste economische wetenschappen en een postgraduaat in sport, economie en communicatie. Aan die indrukwekkende CV zal hij vrijdag misschien Blokken-recordhouder kunnen toevoegen.

In de finale vanavond maakte Drees het razendspannend. Pas in de allerlaatste seconde kon hij het finalewoord ‘Bordspel’ raden. Ook in de derde ronde van het spel wist hij al vriend en vijand te verbazen. Met één vraag kon hij maar liefst vier lijnen scoren, goed voor 250 punten. Het leverde hem een voorsprong op die hij niet meer uit handen gaf.

Drees is de tweede kandidaat ooit die elf keer aan Blokken deelneemt. Als hij erin slaagt om ook maandag nog eens terug te komen, mag hij zich alleen recordhouder noemen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer