Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

Eindelijk geloofde mama haar: man uit As die zijn stiefdochter jarenlang misbruikte, krijgt twee jaar cel

Een 53-jarige man uit As is door de correctionele rechtbank van Tongeren tot een gevangenisstraf van twee jaar veroordeeld, omdat hij vier jaar lang zijn stiefdochter misbruikte. Hij is ook vijf jaar zijn rechten kwijt. De stiefvader dreigde ermee haar moeder iets aan te doen als ze over het misbruik vertelde. Toen het meisje uiteindelijk haar moeder toch op de hoogte bracht, geloofde die haar in eerste instantie niet. 

14 reacties

  • Annelore Declercq

    6 jaar geleden
    2jaar? Meen je dat tsss.. dan heb je ook zo iets. Slachtoffers die heel jong waren en dit nergens durfden te zeggen omdat bang voor ongeloof is. Tegen slachtoffer durft is het verjaard.. en als slachtoffer wel durft vaak niet geloofd. Of kijk wat erg 2j tegenover hele leven trauma en haat en het misbruik 4j lang.. kom op gerecht en regering ga eens voor zwaardere straffen 20h vergaderen inplaats. Na 2j dan anders 3 slachtoffertje.. laat zo monsters toch geen meer slachtoffertjes maken.
  • Guido Ceuleers

    6 jaar geleden
    2 jaar is veel te weinig voor zo'n pedofiel. Met wat voor een bende rechters zitten wij hier in België toch opgescheept ?
  • ANN LIMBOS

    6 jaar geleden
    Awel die mannen doen dat terug, want ze krijgen toch niet hun verdiende straf.
  • roger reniers

    6 jaar geleden
    Ons gerecht is een peutertuin ,dat zie je aan de straffen !!
  • Geert Ferket

    6 jaar geleden
    2 jaar enkelband voor een 4 jaar durende verkrachting van een kind. Wereldvreemde en vooral onbekwame rechters !