Vrouw met levensgevaarlijke vorm van schurft opgenomen in ziekenhuis

In het Sint-Franciskusziekenhuis in Heusden-Zolder is een patiënt opgenomen die een zeer besmettelijke vorm van schurft bleek te hebben. De hoogbejaarde vrouw werd op 4 september al opgenomen in het ziekenhuis, maar afgelopen dinsdag kon de juiste diagnose pas worden gesteld. Drie medewerkers van het ziekenhuis geraakten ook besmet.

neac

De patiënt werd binnengebracht met uiterlijke tekenen van allergie en eczeem. Na een hele reeks onderzoeken kreeg ze de diagnose van scabiës Norvegica. Dat is een zeer uitgebreide en zeer besmettelijke vorm van schurft. Dat het zo lang duurde vooraleer de vrouw de juiste diagnose kreeg, komt doordat schurft uiterlijk erg op eczeem lijkt.

Het ziekenhuis nam meteen na de diagnose een reeks preventieve stappen. Personen die mogelijk in contact kwamen met de patiënt werden gecontacteerd. Een 90-tal personen kregen van het ziekenhuis een preventieve behandeling met een zalf die 12 uur moet intrekken. Door de eenmalige maar zeer doeltreffende behandeling kon de besmetting beperkt blijven tot drie medewerkers.

De vrouw werd behandeld en is ondertussen aan de betere hand. De hoogbejaarde vrouw woont in het woonzorgcentrum Heilige Catharina in Zonhoven, dat uiteraard ook op de hoogte werd gebracht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen