De Grote Moskee in Brussel
Volledig scherm
De Grote Moskee in Brussel © BELGA PHOTO ERIC LALMAND

Dewael vraagt Brussels burgemeester Close duidelijkheid over sluiting Grote Moskee

Open Vld-Kamerlid Patrick Dewael heeft Brussels burgemeester Philippe Close (PS) een brief gestuurd waarin hij die laatste vraagt of hij "overweegt" de Grote Moskee in Brussel te sluiten. Volgens Dewael, ook de voorzitter van de onderzoekscommissie naar de aanslagen in Brussel, is een sluitingsmaatregel de bevoegdheid van de burgemeester. Close spreekt Dewael tegen dat de sluitingsmaatregel van de Grote Moskee zijn bevoegdheid is. "De Grote Moskee is een federaal gebouw dat onder de federale bevoegdheid valt", klinkt het bij Maïté Van Rampelbergh, woordvoerster van burgemeester Close. Die beweert dat hij al sinds 17 mei wacht op een antwoord en advies vanuit de federale overheid.

11 reacties

  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Dewael pleegt een (blauwe) grap. "Opheldering" vragen. Aan een Brusselse "socialist". Over een "moslim" moskee nog wel. Patrick is een "blijvende" tegenvaller.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Ze willen geen van beiden de moskee sluiten dus gaan ze maar kibbelen over wie de bevoegdheid heeft om de sluiting te verhinderen...zoooo doorzichtig! Afbreken, niet sluiten!
  • diane colman

    6 jaar geleden
    Niet overwegen maar doen... als vrijzinnige spreekt geen enkel geloof me aan maar de islam en de moskeeën ja dat lijkt me een ouderwets fanatiek gevaarlijk geloof. Maar Belgie kennende zie ik dat nog niet vlug te gebeuren.... spijtig
  • Sam Boesboes

    6 jaar geleden
    Zo is het Eric vd
  • Gudo Courtois

    6 jaar geleden
    Doe zo maar voort, nog 10jaar en dan beginnen zij de kerken te sluiten.