WK voor foodies: hopelijk is Tunesië op het veld niet zo pittig als deze Tunesische tajine
Aangeboden door LidlDe Rode Duivels spelen morgen hun tweede WK-match, tegen Tunesië. Omdat het belangrijk is je vijand goed te kennen, verkennen we de Tunesische keuken. Een populair gerecht daar? Pittige tajine met kefta!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
olijfolie
2 tl paprikapoeder
2 tl gedroogde oregano
1 kippenbouillonblokje + 100 ml water
2 blikken tomatenblokjes
1 el suiker
800 g rundergehakt
peper en zout
1 ei
Zo maak je het:
1. Verwarm een scheutje olijfolie in een tajine (of stoofpot) en stoof de ui en knolfook samen met de specerijen 3 minuten aan.
2. Los het bouillonblokje op in heet water en voeg samen met de tomatenblokjes en suiker toe aan de tajine. Laat 10 minuten pruttelen.
3. Kruid ondertussen het rundergehakt royaal met peper en zout en draai er balletjes zo groot als een walnoot van.
4. Leg de balletjes voorzichtig in de tomatensaus. Breek het ei over de saus. Zet het deksel op de tajine en laat een half uurtje prutellen op een zacht vuur, of tot de gehaktballetjes gaar zijn.
Mag het nog exotischer zijn? Probeer dan onze Pad Thai met scampi!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Veggie genieten: rode biet, ricotta en walnoten in de oven
-
HLN Shop
Een testrit is een absolute aanrader: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
Wie het aangename aan het nuttige wil koppelen bij het kiezen van een tweewieler, gaat voor een elektrisch exemplaar en raakt zo in één beweging ook razendsnel op zijn bestemming. Maar let op: de markt van de e-bikes evolueert continu en je zwemt in de keuzemogelijkheden. Waar moet je zoal op letten? HLN Shop haalt vijf aandachtspunten aan. -
Lidl
Ga voor een heerlijke pastaschotel bomvol groente en krokante ham
Zijn jouw kleintjes ook verzot op pasta? Door de fusilli (of: krulletjespasta) te serveren met een bloemkool-wortelsaus en broccolikers, zorg je ervoor dat ze toch genoeg vitaminen binnenkrijgen. De krokante hamblokjes zorgen voor een lekker zoute toets en kunnen met voldoende verbeelding doorgaan voor schepen in een zee van groentjes. Wedden dat iedereen binnen no time zijn bordje leeg eet? -
-
Lidl
Zin in wat variatie in de lunchbox? Laat je kids hun beleg kiezen op dit krokant courgette-wortelbrood
-
Lidl
Oefenen voor het kerstdiner: ovengebakken kwartels met champagnesaus
Of je nu al het hele jaar uitkijkt naar de feestdagen of liever meteen doorspoelt naar januari: om lekker te eten hoeft er niet altijd een speciale gelegenheid te zijn. Kwartels zijn familie van de fazant en worden gezien als een echte delicatesse. Kruid ze met zoute spek, tijm én een superdeluxe champagnesaus voor een feestelijk tintje. -
Lidl
Gezond grillen: bloemkool uit de oven voor bij de BBQ
Bloemkool met witte saus lichtjes beu gegeten? We get it. Met dit receptje maak je geheel Ottolenghi-gewijs een lekker bijgerechtje voor je volgende BBQ-festijn, waarmee je je gasten ongetwijfeld van hun sokken blaast. -
Livios
“Koffiegruis, eierschalen en mulch werken niet”: zo verjaag je slakken wél succesvol uit je tuin
-
Lidl
Back-to-schoolblues? Verwen je kroost met een lekkere aardappelpizza
-
Lidl
Fan van ovenschotels? Deze versie met kip is zomerproof
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 600 g kippenboutfilets 3 tomaten 2 rode uien 1 rode paprika 1 gele paprika 1 venkel 80 g gemengde groene sla 2 teentjes knoflook bosje verse tijm 1 tl paprikapoeder 2 el balsamicoazijn (of gewone azijn met wat suiker) 1 stokbrood olijfolie peper en zout -
Lidl
Til je hotdog naar een hoger niveau, met witte pens en een fris appel-komkommerslaatje
Fan van Amerikaans fastfood? We get it! Niets zo smakelijk dan een worstje tussen een kraakvers broodje. Maar een gewone hotdog krijgt plots het allure van een driesterrensnack, door te kiezen voor witte pens en hem te serveren met een fris appel-komkommerslaatje en een verrassende dressing. -
Spaargids.be
Dit is wat je jaarlijks uitspaart door elke dag boterhammen mee te nemen naar je werk
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerjan geboers