Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

De meeste influencers verdienen minder dan je denkt

Een blik op je Instagramfeed en je zou denken dat al die influencers een glamoureus leven leiden. Ze poseren amper met dezelfde outfit, en als ze niet van een koffie nippen in een hippe bar, zitten ze wel in een of ander paradijselijk oord. Een nieuwe studie heeft berekend hoeveel ze juist verdienen, en dat bedrag kan wel eens tegenvallen.

2 reacties

  • Nico Herbots

    6 jaar geleden
    het ligt misschien aan mijn leeftijd en mijn nuchtere boerenverstand, maar ik zie weinig onderscheid tussen al die 'influencers'. Op het werk heb ik al enkele mails gelezen van 'influencers' die graag met ons willen samenwerken, maar die geen 3 zinnen zonder fouten en clichés kunnen schrijven. Er zitten veel copycats tussen of wufte types die verslaafd zijn aan exposure en free stuff. En volgers kan je kopen zoveel je wil. Ik ben tot nader order niet geweldig onder de indruk van de meesten.
  • Hans Mannaerts

    6 jaar geleden
    Ik denk dat de inkomsten van YT hier zwaar onderschat zijn in deze studie. Als je een beetje moeite steekt in je project zou je met 7 miljoen abbonees zonder problemen een bedrag met 7 cijfers moeten opstrijken.