Foto door Charles Deluvio 🇵🇭🇨🇦 via Unsplash
Volledig scherm
© Foto door Charles Deluvio 🇵🇭🇨🇦 via Unsplash

Vlaanderen loopt storm voor boek 'Het Keto Plan', maar hoe gezond is het dieet eigenlijk?

Het nieuwste boek ‘Het Keto Plan’ van Julie Van den Kerchove heeft een plaatsje veroverd in de boeken top-10 van Standaard Boekhandel. Daarin laat ze je kennismaken met de keto-keuken waarbij de koolhydraten in maaltijden worden vervangen door vet. Maar hoe gezond is keto eigenlijk?

6 reacties

  • Ymke de Decker

    5 jaar geleden
    Jan catrysse, heeft degelijk gelijk! Er zijn veel 'kenners' van het 'dieet'! Duidelijk wél bewezen dat deze levenstijl beter gezond is dan de koolhydraten en suikers. Keto wil zeggen echte voeding eten, geen koolhydraten, (=) suikers en toevoeging van rommel die ze in onze voeding steken. Kijk eens op het etiket! Een stuk spek of 'puur' vlees worden suikers, glucose, ed aan toegevoegd. Keto is niet nieuw! De mens sinds ons bestaan at natuurlijke vetten uit vlees, beetje groenten en bessen
  • Robin Demey

    6 jaar geleden
    300gr groenten? Voor een kind bedoel je zeker? Wat eet die de rest van de dag? Vlees? 2 tomaten en je zit aan 300gr. Of 1 komkommer... 300gr is eigenlijk wel weinig. Wissel brood, aardappel en pasta wat vaker in door groenten. Met courgette maak je ook lekkere lasagne (dunne plakken) of spaghetti (slierten) bijvoorbeeld.
  • Joeri De Coster

    6 jaar geleden
    Minder koolhydraten eten en best veel vet, he thelpt bij iedereen die al een dieet gevolgd heeft dat daarop gebaseerd is maar toch komen vertellen dat he tniet uitmaakt wat je eet als je maar minder eet. Misschien moet mevrouw he teerst zelf eens proberen voor ze het afschiet. Keto is wle extra streng en zal moeilijker zijn maar ik heb ervaring met het 17-dagen dieet wat ook een low carb dieet is en dat heef tme echt wel helpen vermageren,.
  • Tom Huygens

    6 jaar geleden
    Jan Catryse wat een onzin. De mens heeft altijd overleefd op voornamelijk vruchten en knollen, met af en toe een stukje vlees. Suiker (in vruchten) is altijd een essentieel onderdeel geweest van ons dieet. Low carb high fat is trouwens geen keto dieet. Keto is NO carbs.
  • Philip Meys

    6 jaar geleden
    Ik volg geregeld een veganistische versie van dit keto dieet. Veel gezonde vetten, avocado, olijven, tofu of seitan, groene groenten, ongezoete plantaardige melk.... Die 300 gr groenten zijn een lachertje want ik zit bv dagelijks gemakkelijk aan een kilo. Maar dat het werkt is zeker en ook met minder honger. De mineralen en vitamines is ook geen probleem. Alleen... het is inderdaad calorieën in vs calorieën uit. Je kan nog altijd teveel eten. Maar zin in zoete dingen verdwijnt wel.