© Belga

Philippe De Backer (Open Vld): "Situatie mobiliteit is dramatisch"

Antwerps Open Vld-lijsttrekker Philippe De Backer doet een opmerkelijke oproep naar de andere partijen. “Laten we samen kijken welke maatregelen mogelijk zijn om de mobiliteitsproblemen in Antwerpen te verlichten”, zegt De Backer. “We moeten dit nu doen, want de situatie is zo dramatisch dat we niet kunnen wachten tot na de gemeenteraadsverkiezingen, laat staan de nationale verkiezingen in 2019.”

SVW

De Antwerpse liberalen zijn bezorgd over de huidige toestand op de Antwerpse wegen. “Het is quasi onmogelijk geworden om nog van punt A naar punt B te gaan in Antwerpen”, zegt De Backer. “In de wagen sta je stil. Aan omleidingen rij je in rondjes. Het openbaar vervoer laat gaten vallen. Sommige buurten zijn volledig geïsoleerd, zoals de omgeving van het Sint-Jansplein. Het is een gevolg van slechte coördinatie en gebrekkige communicatie over de werven.”

Volgens De Backer dringt de tijd, want Antwerpenaars geraken steeds meer gefrustreerd door deze situatie en is het kookpunt bijna bereikt. “De situatie is zo dramatisch dat we met alle partijen onze ideologische discussies even opzij moeten zetten”, zegt de lijsttrekker. “We moeten samen kijken naar wat werkt. Als er ingrepen zijn die we snel kunnen invoeren om de het verkeer weer los te trekken, dan moeten we dit doen en nu. Ik besef dat de verkiezingscampagne al bezig is, maar de situatie vraagt nu eenmaal om snelle ingrepen.”

Hij richt zijn oproep naar de partijen in de gemeenteraad en de districtsraden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER