AFP
Volledig scherm
© AFP

Importheffingen op Amerikaanse producten: duurdere producten in de winkelrekken mogelijk

BuitenlandEuropa heft sinds vandaag importheffingen op een resem Amerikaanse producten. Hierdoor dreigen die ook duurder te worden in de winkelrekken. De Amerikaanse president Donald Trump breit ondertussen een vervolg aan de toenemende handelsspanningen. Via Twitter dreigt hij vandaag met een importheffing van 20 procent op Europese wagens.

133 reacties

  • Phil Duncan

    6 jaar geleden
    Trump is onbetrouwbaar , wat je vandaag met hem overeenkomt gooit hij morgen of overmorgen in de vuilnisbak . In zo iemand kan je geen vertrouwen hebben . Gaat hij Apple ook evenveel belasten , hun eigen kroonjuweel ??? Designed in USA en made in China .
  • Micheline Gevers

    6 jaar geleden
    Amerikaans firma's laten liever in goedkope landen hun producten maken. Vietnam, Zuid Korea Taiwan. Hong Kong(China) België (ja de lonen zijn hier lager) en ga zo maar verder. Als hij alles terug in Amerika wil zal de Amerikaan misschien meer werk hebben maar zeker véél meer moeten betalen. Wie wordt daar beter van???
  • Jan Jansens

    6 jaar geleden
    Van mij mogen ze op alle Apple producten een heffing van 50% zetten dan zal er pas paniek zijn aan de andere kant.
  • Marc Cools

    6 jaar geleden
    Merkel en konsoorten hebben met hem gelachen op de G7. Ze hadden beter met hem kunnen praten en wederzijds invoerheffingen afgeschaft. Nu zitten ze met de gebakken peren. Trump is een zakenman en geen politieker. Hij gaat vol voor zijn ideeën en verkoopt zijn ziel niet voor wat stemmen meer of minder. De (linkse) wereld lacht met hem maar hij doet exact wat hij belooft heeft. Kunnen onze politici nog heel veel van leren.
  • Marc Spandel

    6 jaar geleden
    Als voor Amerika de Europese producten 25% tot 50% meer gaan kosten dan zou het een mooie 'deal' zijn dat deze verhoging langs de ene kant... een verlaging langs de andere kant betekend! De Europese producten zouden dan voor de 'consument' 25% tot 50% goedkoper kunnen worden verkocht. Maar daar wringt het 'politiek- economisch' schoentje. Winst mag niet ten goede komen van de consument! Die mag alleen 'verliezen'.