Het gezicht van de Romeinse veldheer Julius Caesar in het Rijksmuseum van Oudheden. De gezichtsreconstructie is geïnspireerd op een marmermeren portret van Caesar uit het Leidse museum.
Volledig scherm
Het gezicht van de Romeinse veldheer Julius Caesar in het Rijksmuseum van Oudheden. De gezichtsreconstructie is geïnspireerd op een marmermeren portret van Caesar uit het Leidse museum. © ANP

Julius Caesar valt van zijn voetstuk: "Minder heroïsch qua uiterlijk en overwinningen dan gedacht"

BuitenlandDe Romeinse machthebber Julius Caesar, vermoord op 15 maart van het jaar 44 voor Christus, heeft een nieuw gezicht. Fysisch antropoloog Maja d'Hollosy maakte het voor het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, waar het vandaag is onthuld en vooralsnog gratis is te zien.

13 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    BDW is toch degene die zelf regelmatig eens die link naar het Romeinse rijk maakt. Vroeger met zijn Latijnse spreuken. En onlangs nog met zijn verwijzing naar de val van dat rijk.
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Er zijn er hier blijkbaar geraakt aan hun gevoelige snaar over een terrechte opmerking van Bernd Vaes..
  • P R

    6 jaar geleden
    Beste Bernd, is uw bestaan echt zo leeg dat feiten van 44 jr VC moeten gekoppeld worden aan N-VA??? Ocharme toch...
  • Raoul Hoylaerts

    6 jaar geleden
    en daarmee zijn de hedendaagse problemen weer opgelost.
  • Geert Bruyneel

    6 jaar geleden
    Ondanks militaire nederlagen, was het zuiden van Nederland wel degelijk veroverd door Julius Caesar en of dat zijn gereconstrueerd maskerktje dan laat zien doet niet terzake. Trouwens het zuiden van Nederland behoorde niet tot Galie.