Kim Jong-un en president Trump tijdens hun ontmoeting  eerder deze maand in Singapore.
Volledig scherm
Kim Jong-un en president Trump tijdens hun ontmoeting eerder deze maand in Singapore. © AP

Trump wijzigt toon en verlengt sancties tegen Noord-Korea

De Amerikaanse president Donald Trump vindt Noord-Korea toch nog steeds een "ongewone en buitengewone bedreiging" voor de veiligheid van de Verenigde Staten. Hij ondertekende gisteren een order waarmee de sancties tegen het land met minstens een jaar worden verlengd, meldden Amerikaanse media.

57 reacties

  • Franky Hooghe

    6 jaar geleden
    belachelijke vent!!
  • Martin Meuris

    6 jaar geleden
    Hij heeft het over invoerrechten die de EU niet willen. Hoe zit het eigenlijk met de invoerrechten van Amerikaanse voertuigen? Waarom is een Amerikaanse auto of Harley hier zoveel duurder dan daar??
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Trump zal zich duidelijk niét laten inpakken door Kim Jong-oen zoals vzijn vijanden willen doen geloven.
  • lars vandenberge

    6 jaar geleden
    America first, me first zal hij eerder bedoelen. Bij een handelsoorlog tegen de rest van de wereld zal vooral Amerika het zwaarst getroffen worden. Trump is daarover geïnformeerd maar dat kan hem niks schelen. Als hij maar in het nieuws komt door tegen alles en iedereen in te gaan.
  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    @guido Bervoets, je vergist je. Het is Trump die Kim Jong-un bij zijn pietje heeft. Ik heb nooit gelooft dat Trump ook maar één toegeving zou doen. Meer dan ooit blijkt dat Kim Jong-un gebluft heeft met zijn militaire slagkracht, wat niet wil zeggen dat hij voor zijn zuiders buurland geen gevaar oplevert als hij in het nauw gedreven wordt.