© REUTERS

Wat een match! Fantastische Rode Duivels kloppen Tunesië met 5-2

De Rode Duivels zijn na een heerlijke wedstrijd in Moskou zo goed als zeker van een plaats in de achtste finales van het WK voetbal. Onze landgenoten maakten zaterdagnamiddag indruk tegen Tunesië en wonnen met 5-2. Eden Hazard en Romelu Lukaku waren de grote uitblinkers, ze scoorden elk twee keer. Michy Batshuayi maakte het in het slot helemaal af.

JaTi/BLA

‘Big Rom’ is zo samen met Cristiano Ronaldo voorlopig topscorer van het WK. Als Engeland morgennamiddag (zondag) wint of gelijk speelt tegen Panama, staat België in de volgende ronde. Donderdagavond spelen we nog tegen Engeland.

© EPA-EFE

Na amper zes minuten was het al raak. Aanvoerder Eden Hazard werd op de rand van de zestien foutief neergehaald, de ref wees naar de stip. De VAR checkte nog even of het wel binnen de backlijn was, maar sloot zich na beraad aan bij het eerste oordeel. Hazard zette zelf de elfmeter om, de Tunesische doelman werd naar de verkeerde kant gestuurd. Het gejuich was amper weggedeemsterd of het was alweer raak. Lukaku werd prima weggestuurd door Mertens en schoot knap raak: 2-0 na een dik kwartier.

Dubbele voorsprong

Maar Tunesië was nog niet uitgeteld. Gent-verdediger Bronn zorgde twee minuten na de goal van Lukaku voor de aansluitingstreffer, hij kopte een vrije trap voorbij Courtois. De Rode Duivels waren niet van slag en domineerden. Lukaku liet eerst de 3-1 nog liggen, maar op slag van rust was het wel raak. Met zijn tweede van de middag bezorgde hij zijn ploeg een dubbele voorsprong aan de rust.

Na de pauze dartelden de Rode Duivels lustig verder. Alderweireld vond Hazard en de aanvoerder maakte ook zijn tweede van de avond. Match gespeeld, de Belgen vonden het wel goed zo.

Wie er nog wel zin in had, was Michy Batshuayi, maar de aanvaller kende niet zijn beste dag. De anders zo doeltreffende spits liet de ene na de andere grote kans liggen, maar uiteindelijk kreeg hij toch zijn verdiende doelpunt. 5-1 zou echter niet de eindstand zijn, de Rode Duivels slikten in de blessuretijd nog een tweede treffer.