Sanchez en Macron
Volledig scherm
Sanchez en Macron © AFP

Frankrijk en Spanje breken lans voor gesloten vluchtelingencentra in Europa

Frankrijk en Spanje breken een lans voor gesloten vluchtelingencentra in Europa. Daar moeten migranten terecht kunnen van zodra ze in Europa aankomen en daar blijven ze ook totdat hun asielaanvraag bestudeerd is. Daarvoor moet er Europese solidariteit en onmiddellijke financiële steun zijn, zo stelde de Franse president Emmanuel Macron vandaag na een onderhoud met de nieuwe Spaanse premier Pedro Sanchez.

60 reacties

  • Michel Dierickx

    6 jaar geleden
    Dat Macron, de nieuwe kleine Franse Napoléon het goede voorbeeld geeft en zijn opvangcentrum in Calais terug opent. De hypocriet durft niet.
  • wim vervoort

    6 jaar geleden
    Deze morgen het voorzittersdebat gezien? Na 5 minuten rond de pot draaien antwoordde Almaci op de herhaalde vraag van BDW (open of gesloten centra?) dat alle “vluchtelingen” binnen Europa en in open centra moeten opgevangen worden. Voor Groen dus open grenzen, trek uw conclusies.
  • Mark Wijgers

    6 jaar geleden
    Allemaal zeggen ze iets anders ... Europa ...
  • Liliane Coeckx

    6 jaar geleden
    Hoe dom eens hier krijg je ze nooit meer terug. Stop met een heel continent naar hier te willen halen. Aan solidariteit zijn ook grenzen als het welzijn van de eigen bevolking in gevaar komt.
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Hopelijk krijgt "socialist" Sanchez zijn eigen Catalonisch probleem uitgeklaard. Vooraleer hij met grotere mensen (Macron est petit) over migratie in Europa gaat praten. Eerst veel paella eten.