© w&f

Pokémonverbod in Lillo gaat zondagnacht in

Vanaf zondagavond is het verboden om tussen 22 en 7u Pokémon te vangen in Lillo. De politie zal actief controleren.

sare

Sinds het uitbarsten van de hype rond het spelletje Pokémon Go kreunt polderdorp Lillo onder gamers. Met slechts 34 inwoners is het dorp in normale omstandigheden een oase van rust, zeker ’s nachts. In de zomermaanden veranderde die rust onder het onophoudend schijnsel van smartphones. De hype rond Pokémon Go, het smartphonespelletje waarbij men zo veel Pokémon als mogelijk moet vangen, trok hordes ‘jagers’ naar Lillo. Al in augustus luidden de bewoners in deze krant de alarmbel. Ze vroegen een avondklok om zo een einde te maken aan het aanhoudende nachtlawaai.

Burgemeester Bart De Wever (N-VA) reageerde op 1 september met een nultolerantie voor foutparkeerders en met extra toezicht op wildplassen en andere overlast.

Onvoldoende om de hinder te laten verdwijnen zo bleek en dus stemde de gemeenteraad maandagavond unaniem voor een nachtelijk verbod op het jagen op Pokémon. “Geen avondklok”, verduidelijkte de burgemeester maandag. “Wel een tijdelijk politiereglement tot het einde van het jaar.”

GAS-boete

De maatregel gaat zondagavond in. Vanaf dan is het elke nacht verboden Pokémon te vangen tussen 22 en 7u. “Wij zetten geüniformeerde collega’s in om te controleren of het verbod nageleefd wordt”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “We gaan ook informatieborden met de nodige uitleg hangen.”

Wie zich toch bezondigt aan het vangen van Pokémon krijgt een GAS-boete.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Pokémon Go