Beyhan kookt: Croissant Pogaca

Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze heerlijke croissants pogaca klaar. Smakelijk!

MiGe

Ingrediënten: 500gr bloem, 250ml melk, 5 eetlepels olie, 1 ei, 1 koffielepel zout, 2 koffielepels suiker, 1/2 blokje verse gist. Voor de vulling: 150 gr gesmolten boter, 100 à 150 gr fetakaas. Voor de afwerking: sesamzaad. Bereiding:

- Los de gist op in de melk. - Voeg de opgeloste gist, suiker, zout, olie en het eigeel toe aan de bloem en meng dit samen tot een deeg. Kneed het mengsel heel goed (5á10 min.). - Maak 8 bolletjes. - Laat afgedekt 10 min rusten.- Rol het eerste bolletje uit (20cm) op een met bloem bestrooid werkblad en bestrijk het met gesmolten boter. Bewerk alle bolletjes op dezelfde manier op elkaar (het bovenste deeg niet bestrijken met boter). - Laat het deeg weer rusten (zo wordt de boter weer wat harder). - Rol het deeg weer een beetje uit op een met bloem bestrooid werkblad tot 50cm en Snijd het vervolgens in 16 lange driehoeken. - Leg de breedste kant van de driehoek naar je toe en leg wat fetakaas erop. - Rol de croissant pogaca op - Leg de gevormde pogaca op enige afstand van elkaar op een bakplaat zodanig dat het puntje van de driehoek telkens onderaan ligt. (Anders krijg je geen mooie croissantvorm tijdens het bakken.) - Laat ze afgedekt ongeveer 1-1,5uur op een lauwe plaats rusten tot de hoeveelheid is verdubbeld. - Bestrijk de bovenzijde van de broodjes met de losgeklopte eidooier. Bestrooi ze eventueel met sesamzaad! - Zet de bakplaat in een oven op 190 graden en laat ze mooi goudbruin bakken.

Tip:deze croissant broodjes zijn ook heerlijk zonder vulling!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer