Johan Anckaert
Volledig scherm
© Johan Anckaert

IN KAART. 56 nieuwe trajectcontroles aangekondigd, drie kwart Vlaamse automobilisten vindt ze rechtvaardig

In de loop van dit jaar en volgend jaar komen er tientallen nieuwe trajectcontroles op gewestwegen in Vlaanderen. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft vandaag  aangekondigd waar die precies komen. Die trajectcontroles zorgen voor een daling van meer dan 50 procent van het aantal zware verkeersongevallen in het traject waar ze de snelheid controleren, zo zegt het Vias Institute, dat blij is met de nieuw aangekondigde locaties. Daarnaast meldt mobiliteitsclub VAB dat drie kwart van de Vlaamse automobilisten trajectcontrole een rechtvaardige manier van snelheidscontrole is. 

325 reacties

  • Axel Marckx

    5 jaar geleden
    Misschien ook een idee om bij het bordje "Trajectcontrole" ook bij te zetten hoeveel de snelheidslimiet er juist is? Vooral op de gewestwegen rond Mechelen weet niemand het nog.
  • Roger Willems

    6 jaar geleden
    Raar, driekwart van de automobilisten die ik ondervraagt heb, hebben een hekel aan traject controle. Ik geloof niet dat VAB, als ze al echt zulk onderzoek doet, een normale en algemene steekproef doet!
  • ronny cuypers

    6 jaar geleden
    Prima idee. Nu nog proberen om duidelijk te maken dat de maximumsnelheid geen verplichte snelheid is, zoals velen blijkbaar denken. Je mag een beetje langzamer rijden hoor. Daar is niks op tegen. Enkel sneller mag niet.
  • Prisoner 24601

    6 jaar geleden
    Ik hou van trajectcontroles op de gewestwegen ! Ik moet namelijk nooit het volledige traject doen, dus ik kan zo hard rijden als ik wil ? dus alleen voor doorgaand verkeer eigenlijk en niet voor lokaal verkeer ? een decadent "side-effect" van hun nieuwste snufjes en het bewijs dat het toch niet zo goed werkt als ze willen laten uitschijnen.
  • Filip Dekock

    6 jaar geleden
    In se is dat ok. Mits 1 belangrijke voorwaarde. Dat de snelheidslimiet logisch en haalbaar is zodat mensen zich niet gaan ergeren en bijkomend iedereen ook die snelheid correct rijdt. Echter is de snelheidslogica ver zoek in vlaanderen en rijdt iedereen lekker nog trzger dan toegelaten om maar niet gepakt te moeten worden. Dus bij deze een mega slecht idee in belgie want ze kunnen hier ni rijden